Gündem Hip Hop'un tarihi doodle oldu! İşte Hip Hop tarihinin getirdiği en önemli yenilik

Hip Hop'un tarihi doodle oldu! İşte Hip Hop tarihinin getirdiği en önemli yenilik

11.08.2017 - 07:45 | Son Güncellenme:

Hip Hop'un tarihi doodle oldu. Önemli gün ve kişileri sayfasına taşıyan Google, kullanıcılarını bu sabah Hip Hop'un tarihi doodle'ı ile karşıladı. Müzikli ve eğlenceli bir doodle hazırlayan Google, Hip Hop tarihinin en önemli yeniliklerinden birinin ortaya çıkışını kutluyor.

Hip Hopun tarihi doodle oldu İşte Hip Hop tarihinin getirdiği en önemli yenilik

Google'ı açıtığınızda karşınıza çıkan doodle ile müzikleri miksleyebileceksiniz. Buna Crossfader deniyor. Onu kullanarak ritimleri miksleyebilirsin. Google sürpiz doodle'ı ile kullanıcılarına farklı plaklar da dinleme imkanı sunuyor.

Haberin Devamı

HİP HOP'UN TARİHİ DOODLE OLDU

Hip hop'un getirdiği yenilikileden birinin ortaya çıkışı: Break... 11 Ağustos 1973'te Kool Herc adlı DJ'in Boogie Down Bronx'da düzenlediği bir okula dönüş partisi, bildiğimiz anlamda müziği sonsuza dek değiştirdi.

İki turntable kullananan DJ'ler, enstrümental break aralığını uzatarak insanların daha uzun süre dans etmesini sağladı. Bu tarza zaman içerisinde break dans denildi.

DJ Kool Herc'in verdiği ilk partiden bu yana geçen zaman içinde hip hop müzik dünyasında etkili bir güç haline geldi. Daha sonra, partiyi canlı tutmak için ritimlerin üzerine kafiyeli sözler ekleyen MC2ler (Mastes Ceremonies, Takdimci) ortaya çıktı.

Tarihi öneme sahip bu yıldönümünde size DJ olmak için ihtiyaç duyacağın her şey burada: iki turntable ve bir sandık dolusu plak.

Haberin Devamı

Hip Hopun tarihi doodle oldu İşte Hip Hop tarihinin getirdiği en önemli yenilik

Yazarlar