Ekonomi Hızlı trende atak sürüyor

Hızlı trende atak sürüyor

23.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ülke olarak yılda 138 kilometre demiryolu yapar hale gelindiğini  belirterek, “Avrupa’nın 6. yüksek hızlı tren işletmecisi haline geldik. Bu gurur hepimizin” dedi.

Hızlı trende atak sürüyor

Arslan, Kahramarmaraş Lojstik Merkezi’nin açılışında yaptığı konuşmada, demiryolu ağının geçmişte kaderine terk edildiğini, göreve geldikleri günden beri adeta seferberlik ilan ettiklerini belirterek, “Yılda 138 kilometre demiryolu yapar hale gelmişiz. Avrupa’nın 6’ncı yüksek hızlı tren işletmecisi haline geldik. Bu gurur hepimizin. Bununla da yetinmiyoruz. 5 bin kilometrelik hatta da çalışmamız devam ediyor. Yenilenme, elektrikli, sinyalli hale getirilmesi için çalışıyoruz. Bu kapsamda 2 bin 505 sinyalli hat miktarını 5 bin 462 kilometreye çıkaracağız” dedi.

Haberin Devamı

80 milyonluk yatırım

Lojistik merkezi konusunda da ülkedeki sayının 8’e ulaştığını, 5 tanenin de inşaatına devam edildiğini belirten Arslan, 80 milyonluk yatırımla hayata geçirilen Kahramanmaraş’taki lojistik merkezinin ülkenin doğusu ile batısı arasında köprü görevi üstleneceğini anlattı. Arslan, “Kahramarmaraş’ın mevcut demiryolu bağlantısını rehabilite ediyoruz. İstanbul’dan Konya’ya gelen yüksek hızlı tren var. Oradan Kahramanmaraş’a, oradan da Osmaniye, Mersin, Adana’ya gidiyoruz. Başka deyişle İstanbul’dan hızlı trenle Kahramanmaraş’a ulaşımı sağlayacağız” dedi.