Hollywood Yanak Estetiği ile Yüzde Altın Oran

Hollywood Yanak Estetiği Nedir?

Yaşlanma ile birlikte yanaklarımızın sarktığını hepimiz biliyoruz. Bazılarımız daha şanssız, yaşlanıp da yerçekimi asılmadan çok daha önce yanakları sarkmış gibi görünür. Yüzün alt yarısı elmacıklarına göre daha dolgun görünür. Yanak içi yağlanmalar ile yüzün yapısından büyük duran bu yanaklar yüz estetiği açısından rahatsız edebilmektedir. Kişi zayıf olsa bile yanak bölgesinin dolgun durmasına neden olur.

Özellikle buccal bölge dediğimiz yanağın ağız köşelerine yakın kısımlarında olmak üzere yanakta cilt ve kasların altında toplanan bir yağ yastıkçığı mevcuttur. Bu yağ toplanmasının özellikle orta yanak bölgesinde bulunan kısmı alınır.

Haberin Devamı

Hollywood yıldızlarına baktığınız zaman çoğunun yüz hatlarının üçgen olduğunu görürsünüz.Üçgen şeklinde duran yüz genç, güzel, çekici ve estetik gözükür. Yanak ve çene hattı üçgen ve keskin bir hatta sahip olabilmek bu operasyon ile mümkündür. . Bu işlem ile elmacık kemikleriniz daha keskin bir hatta sahip olur.’’U’’ görünümündeki yüz kavsi keskin hatlara sahip olur.

İşlem nasıl yapılmaktadır?

Yanak inceltme estetiği bişektomi ameliyatı genel veya lokal anestezi altında gerçekleştirilebilir. Yanak bölgesindeki yağ birikimleri %35-40 kadar giderilmektedir. Cerrahi bir işlem olan bu uygulamada ağız içinden 1-1,5 cm bir kesi ile elmacık kemiğinin altındaki yağ fazlalıkları alınır. Uygulamanın işlem süresi ortalama olarak 30 ile 40 dakika aralığında değişmektedir. Kesi işlemi ağız içerisinde yapıldığı için dışarıdan herhangi bir kesi izi görülmemektedir.İşlem esnasında aşırı kanama ve ağrı olmaz. Ameliyattan sonra iyileşme dönemi çabuk geçer. İşlemden 3-4 saat sonra, narkozun etkisi geçip yemek yediğinizde taburcu olabilirsinizİşlem sonrası hasta aynı gün taburcu edilir.

Bu işlemin sonuçları kalıcıdır ve aşırı kilo alınmadığı müddetçe yüz hatların şekli değişmez ve yaşlanma süreci de yavaşlamış olur. Yanağın asıl görüntüsü işlemden 4hafta ile 6 ay arasında ortaya çıkmaya başlar.

Sağlıcakla kalın...

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Haberin Devamı

Op. Dr Ekrem Keskin

Site: http://www.ekremkeskin.com/

Instagram: https://www.instagram.com/drekremkeskin/

Facebook: https://www.facebook.com/drekremkeskin/?fref=ts