Siyaset Hukuk mezunlarına meslek öncesi sınav

Hukuk mezunlarına meslek öncesi sınav

21.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hâkim, savcı yardımcılığı ve mesleki yeterlilik sınavlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Hukuk mezunlarına  meslek öncesi sınav

Yargı hizmetlerinin verilmesinde mesleki yetkinliğin önemini vurgulayan Gül, yeni bir hukuk eğitimi modeli ile hukuk alanındaki mesleklere giriş sistemi üzerinde çalıştıklarını söyledi. Uluslararası uygulamaların da incelendiğini aktaran Gül, hâkim ve savcı yardımcılığının, mesleğe daha iyi, tecrübeli, donanımlı hazırlanmayı sağlayacağını belirtti.

Haberin Devamı

Gül, konunun, hâkim ve savcıların, mahkemelerin iş yükünü de hafifletecek bir model olarak gündemlerinde bulunduğunu bildirdi. Hâkim ve savcı yardımcılarının, hâkim ve savcıların nezaretinde bazı işlemleri yapacağını kaydeden Gül, bu sürede tecrübelerin artırılmasının hedeflendiğini belirtti. Gül, hukuki ve mesleki yeterlikle ilgili öngörülen sistem hakkında şunları söyledi:

‘Kalite artacak’

“Mesleki yeterlikle hukuki yeterlilik sınavı düşünüyoruz. Hukuk fakültesinden mezun olan birisi noter, avukat, hakim, savcı, noter yardımcısı ne olacaksa önce bir hukuki yeterlilik sınavına girecek, bu sınavı geçtikten sonra diğer alanlarda, hangi mesleği düşünüyorsa o sınava girecek. Bunun da mesleğin kalitesini artıracağını düşünüyoruz. Strateji belgemizle beraber bu konuda da önerileri alıyoruz. Kamuoyunda da büyük destek gördük. Bunun yargıya güveni ve kaliteyi artıracağına inanıyoruz.” l ANKARA AA