Otomobil Hurda yasası resmi olarak yürürlükte!

Hurda yasası resmi olarak yürürlükte!

24.05.2018 - 10:16 | Son Güncellenme:

Resmi Gazete'de yayınlanan 7103 sayılı kanun kapsamında 27.03.2018 tarihi itibariyle Hurda Yasası resmi olarak yürürlüğe girdi. Herkesin aklına takılan Hurda Yasası çıktı mı? Hurda Yasası ne zaman çıkacak? Kimler Hurda Yasasından faydalanacak gibi soruların cevabı sizin için hazırladığımız haberimizin içinde yer alıyor.

Hurda yasası resmi olarak yürürlükte

Resmi Gazete'de yayınlanan 7103 sayılı kanun kapsamında 27.03.2018 tarihi itibariyle Hurda Yasası resmi olarak yürürlüğe girdi. Hurda Yasası çıkacak mı? Ne zaman çıkacak? Kimler Hurda Yasasından faydalanabilir gibi soruların cevabı haberimizin detayında...

Haberin Devamı

Kanunla ilgili Resmi Gazete'deki yayınlanan metine göre:

Madde 5 (1) 7103 Sayılı Kanun geçici 1. maddesinin yürürlüğe girdiği 27.03.2018 tarihinden itibaren ilgili mevzuat gereğince kayıt ve tescil silinerek bu maddenin ikinci fıkrasında belirlenen yere teslim edilmek suretiyle bir daha kullanılmamak üzere hurdaya çıkartılan doğrudan veya bu maddenin 5. fıkrasında belirlenen nitelikteki ihtiyaçlar vasıtasıyla ihraç edilen mekzur madde kapsamındaki araçlar bakımından aynı cins yeni bir aracın ilk iktisabında özel tüketim vergisinin telkin edilecek kısmı için indirim söz konusu.

Peki kimler bu kanundan faydalanabilecek?

Eğer otomobiliniz 16 yaşından büyük ise aracınızı bir daha kullanılmamak üzere devletin belirttiği yerlere teslim ediyor ve teslim ettiğinize dair bir belge alıyorsunuz. Sonra bu belge ile sıfır km araç alacağınız galeriye gidiyorsunuz. Almak istediğiniz aracın özel tüketim vergisi matrahı 46 bin TL’yi aşmıyorsa, 10 bin TL vergi indirimi ile yeni aracınızı alabileceksiniz.

Haberin Devamı

Almak istediğiniz aracın özel tüketim vergisi matrahı 46 bin TL- 80 bin TL arasındaysa 8 bin TL vergi indirimi ile yeni aracınızı alabileceksiniz.

Almak istediğiniz aracın özel tüketim vergisi matrahı 80bin TL’yi aşıyorsa 3 bin TL vergi indirimi ile yeni aracınızı alabileceksiniz.

Meclis Bakanı Naci Ağbal, düzenlemeden yararlanmak isteyen vatandaşların bu işlemleri 2019 yılı sonuna kadar bitirmesi gerektiğini belirtti.

Ağbal, bu indirimin 31 Ekim 2018 tarihine kadar geçerli olduğunu ifade etti.