Geri Dön

Hurma dolması tarifi

Oruç açarken en çok tüketilen besinlerden biri olan hurmayı, içini daha zengin hale getirerek tüketmek Ramazan ayında iftar sofranıza yeni bir lezzet getirecek. İşte hurma dolması tarifi:

Hurma dolması tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

15 hurma
Keçi peyniri
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı badem
2 kaşık tereyağı
İsteğe bağlı: Bal

Hurma Dolması Nasıl Yapılır?

1. Tereyağını bir tencerede eritin

2. Ceviz ve bademi kokusu çıkıncaya kadar kavurun

* Eğer isterseniz bu aşamada ocağın altını kapattıktan sonra bal ile karıştırabilirsiniz.

3. Hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve ikiye bölün

4. Her bir hurma diliminin içine keçi peynirini sürün

5. Cevizli karışımı üzerine ekleyin

İşte hazır!

Afiyet olsun!

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber