Hurma Tüketmek İçin 8 Sebep

Haberin Devamı

Ramazan aylarının vazgeçilmezi olan hurma sofralarımızı renklendirmeye başladı. Sadece ramazanda değil her dönemde tüketilmesi gereken hurma, sembolik bir meyve olmamakla birlikte tam bir vitamin ve mineral yuvasıdır.

Hurma, insan vücudunun sağlıklı ve zinde kalabilmesi için birçok protein, lif ve yağ ile birlikte Kalsiyum, Demir ve Çinko gibi 10 farklı daha mineral ve A, B1, B2, B9 ve C vitaminlerini içermektedir.

1.Hafızayı Güçlendirir:
Yapılan araştırmalara göre, hurma beta-karoten içeriğinden dolayı hafızayı güçlendiriyor. Yapılan bazı araştırmalarda Beta-karoten’in uzun süreli kullanımı insan sağlığı üzerine zeka ve hafıza kaybı gibi önleyici faydalar sağlayabileceği tespit edilmiştir.

2.Kansızlığı Önler:
Hurma, yüksek demir içeriğinden dolayı, düzenli olarak tüketildiğinde hemoglobin sentezini artırıcı etkisinden dolayı kansızlığı tedavi ettiği bildirilmiştir.

3.Sindirimi Kolaylaştırır:
Yüksek lif içeriğinden kaynaklı olarak midede şişip yer kaplayacağı için daha uzun tokluk hissi vererek açlık hissini önler. Ayrıca, protein açısından zengin olmasının yanında pektin içeriğinden de çok sengindir. Pektin içeriğinin yüksek olması hem doygunluk süresini uzatır hem de sindirim sistemi ve bağırsakların boşalmasına yardımcı olmaktadır.Birde, lif içeriğinden dolayı barsakların düzenli çalışmasına katkıda bulunarak hazımsızlık ve kabızlığın oluşmasını engeller.

4.Kolesterol ve Kalp Dostu:
Hurma, potasyum içeriği sayesinde kan basıncını yani tansiyonu ve kalp ritmini düzenler.Güçlü bir antioksidan olduğu için vücudun savunma sisteminde rol oynayıp hem kansere karşı vücudu korur, kötü kolesterolü düşürür ve damar tıkanıklarını engeller.

5.Kilo Kontrolüne Yardımcı:
Hurma, lif oranın yüksek olmasından dolayı midede daha uzun süre kalarak sindiriminin yavaşlamasını sağlar ve kendinizi daha uzun süre tok hissederek, besin alınımını azaltmış olursunuz. İçerdiği yüksek orandaki potasyum ve demir mineralleri de metabolizmayı hızlandırıcı etkileriyle kilo verme sürecine destek olur.

6.Cilt Güzelleştiren:
Antioksidan içeriği sayesinde hücrelerin yenilenmesini sağlayarak cildin elaskiyetini artırır, daha parlak ve genç bir görünüm sağlar.

7.Kemik Dostu:
Hurma, içeriğinde bulunan kalsiyum ve fosfor mineralleri sayesinde kemiklerin yapısında ve iskelet oluşumunda rol oynar. Kemik erimesi ya da oluşabilecek kemik hastalıklarına karşı vücutta denge kurar.

8.Depresyon Kovar:
Hurma, günümüzde sık karşılaşılan stres kaynaklı hastalıkların önlenmesinde de faydalı bir silah olarak tüketilmektedir. İçeriğinde ki B6 vitamini ve magnezyum sayesinde sinir sistemi daha güçlü bir hal alır ve böylelikle depresyonun önlenmesinde yardımcı rol oynar.

Peki ne kadar tüketelim?
Herkes, günde 5 adet hurma rahatlıkla tüketebilir.


İnstagram : @diyetisyenmeltemeslen