Otomobil Hyundai Kona'ya dizel seçeneği eklendi

Hyundai Kona'ya dizel seçeneği eklendi

03.07.2018 - 11:17 | Son Güncellenme:

Hyundai, geçtiğimiz günlerde sunduğu yeni crossover modeli olan Kona'nın benzinli motor seçeneklerinin yanına yeni dizel motoru da ekleyerek satış rakamlarını yükseltmeyi hedefliyor. İşte detaylar...

Hyundai Konaya dizel seçeneği eklendi

Güney Koreli şirket Hyundai, elektrikli bir versiyonunu da satışa sunmaya hazırlandığı Kona modeline benzinli motor seçeneklerinin yanı sıra dizel seçeneğide ekleyeceğini açıkladı. Kullanıcılar Kona'yı dizel motor ünitesiyle de satın alabilecekler.

Haberin Devamı

Nissan Juke ve Seat Arona gibi otomobillerle rekabet eden crossover-SUV, dizel versiyonunda önden çekişli bir sistemi ve iki farklı güç seçeneği sunacak 1.6 litre hacmindeki CRDi üniteyi kullanacak. Giriş seviyesinde 115 bg güç üretecek bu motor, üst versiyonunda ise 136 bg gücünde satın alınabilecek. Hyundai, yeni dizel ünite ile satış adetlerini yükseltmeyi hedeflediğini aktardı.

Diğer Hyundai modellerinden daha farklı bir tasarıma sahip otomobil hakkında açıklama yapan firmanın tasarım patronu Peter Schreyer; “Bu canlı ruhu somutlaştırmak için çok çaba sarfettik. Hyundai Kona sıradışı bir otomobil. Geçmişten beri duyguları olan bir kompakt otomobil üretmek istiyorduk. Kona, sürücüsünün üzerinde sert bir espresso ile aynı etkiyi bırakıyor.” dedi.

Haberin Devamı

İsmini Hawaii’deki bir sahilden alan Hyundai Kona, Tucson ve Santa Fe’nin ardından firmanın 3. crossover-SUV modeli konumunda.