Siyaset Son dakika: ABD'ye 'ek vergi' tepkisi! 'Türkiye bu mücadeleyi de kazanacak'

Son dakika: ABD'ye 'ek vergi' tepkisi! 'Türkiye bu mücadeleyi de kazanacak'

10.08.2018 - 19:09 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Hiçbir tehdit, şantaj, operasyon Türkiye’nin iradesini yıldıramaz. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra her şey çöktü, bitti diyenler yanıldılar. Yine yanılacaklar. Türkiye bu mücadeleyi de kazanacak" dedi. Bakan Soylu da, "Bu süreçten Türkiye’miz, Milletimiz, ekonomimiz daha güçlenerek çıkacak, yeni ekonomi modelimiz başarılı olacak" dedi. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Türkiye, kendisine yönelen bu mali kuşatmayı aşacak güçtedir" ifadelerine yer verdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ise, "Gezi, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz hain darbe girişimi; defalarca denediler, başaramadılar. Çalışkan sanayicisiyle, cesur girişimcisiyle ve yetenekli işgücüyle, Türkiye’nin gücünün farkında değiller." dedi.

Son dakika: ABDye ek vergi tepkisi Türkiye bu mücadeleyi de kazanacak

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Haberin Devamı

Hiçbir tehdit, şantaj, operasyon Türkiye’nin iradesini yıldıramaz.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra her şey çöktü, bitti diyenler yanıldılar. Yine yanılacaklar.

Türkiye bu mücadeleyi de kazanacak.

Hep birlikte #Kazanacağız

Son dakika: ABDye ek vergi tepkisi Türkiye bu mücadeleyi de kazanacak

BAKAN SOYLU: HER ŞEYİN FARKINDAYIZ

Twitter hesabından yeni ekonomi modeli ile ilgili açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Her şeyin farkındayız... Bu süreçten Türkiye’miz, Milletimiz, ekonomimiz daha güçlenerek çıkacak, yeni ekonomi modelimiz başarılı olacak. Milletimizin hikayesinde hep iyiler kazanır." ifadelerini kullandı.

BAKAN GÜL: TÜRKİYE, KENDİSİNE YÖNELEN BU MALİ KUŞATMAYI AŞACAK GÜÇTEDİR

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, sosyal medya hesabından ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'nin ABD'ye gerçekleştirdiği Alüminyum ve Çelik İhracatına Ek Vergi Uygulaması kararına tepki gösterdi. Türkiye'nin mali kuşatmayla sınandığını belirten Gül, "Türkiye, kendisine yönelen bu mali kuşatmayı aşacak güçtedir" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Gül, şu mesajı paylaştı:

"Türkiye, kendisine yönelen bu mali kuşatmayı aşacak güçtedir. Bugünlere türlü sınamalardan geçerek ulaştık. Yeni ekonomi modeliyle yine birlikte başaracağız. #Kazanacağız"

BAKAN VARANK: TÜRKİYE'NİN GÜCÜNÜN FARKINDA DEĞİLLER

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Gezi, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz hain darbe girişimi; defalarca denediler, başaramadılar. Yine deniyorlar. Çalışkan sanayicisiyle, cesur girişimcisiyle ve yetenekli işgücüyle, Türkiye'nin gücünün farkında değiller." ifadelerini kullandı.

Varank, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ekonomide son günlerde yaşanan gelişmeler ve ABD'nin aldığı Türkiye'ye yönelik kararlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Açıklamasında, "Gezi, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz hain darbe girişimi; defalarca denediler, başaramadılar. Yine deniyorlar. Çalışkan sanayicisiyle, cesur girişimcisiyle ve yetenekli işgücüyle, Türkiye’nin gücünün farkında değiller." ifadelerine yer veren Varank, şunları kaydetti:

"Sanayicimizin, girişimcimizin ve aziz milletimizin gönlü rahat olsun. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak öncelikli hedefimiz cari açığı azaltacak yerli ve milli üretimi var gücümüzle desteklemektir. Milli Teknoloji Hamlesi'ni bir an önce hayata geçireceğiz. Bakanlığımızın tüm imkanlarını doğru ve odaklı projelerle katma değer üretenlerin hizmetine sunacağız. Hedeflerimizden bir milim dahi geri adım atmayacağız. Allah'ın izniyle bu savaşı da hep birlikte kazanacağız."

Haberin Devamı