Geri Dön

İç bakla yemeği tarifi

İç bakla yemeği tarifi ile enerjinizi gün boyu yüksek tutun. Oldukça hafif bir yemek olan iç bakla yemeği tarifi ile gün boyu kendinizi zinde hissedecekseniz. Lezzetli ve pratik bir tat arıyorsanız iç bakla yemeği tarifimiz ile aradığınız lezzeti yakalayabilirsiniz. Hafif tadı, lezzetli dokusu ve damaklardan silinmeyen tadı ile sofralarınızın yeni lezzeti haline dönüşecek bu yemek tarifi ile zamandan da tasarruf edebileceksiniz. Kısa süre içinde hazırlayabileceğiniz iç bakla yemeği tarifine ait tüm detaylar hemen aşağıda yer alıyor, göz atmayı unutmayın.

İç bakla yemeği tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-1 kilo iç bakla
-1 su bardağı zeytinyağı
-2 adet soğan
-1 adet limon
-Tuz
-1 tatlı kaşığı şeker
-Yarım demet dereotu

İç Bakla Yemeği Nasıl Yapılır?

1.adım: İlk olarak soğanlar ince ince doğranır, tencereye alınır ve zeytinyağında bir süre kavrulur.
2.adım: İç baklalar yıkandıktan sonra tencereye eklenir, sonrasında tencereye tuz ve dereotu da eklenir.
3.adım: Malzemelerin üzeri örtene kadar tencereye sıcak su eklenir, limon suyu ilave edilir ve karıştırılır.
4.adım: Son adım olarak tencerenin derecesi yükseltilir, kaynadıktan sonra ocak kısılır ve bir süre bu şekilde pişirilir.

Baklalar iyice piştikten sonra ocaktan alıp soğuk biçimde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

İç baklanın faydaları

Ege, Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde yetişen bir sebze olan iç bakla şifalı bir ürün olarak sıklıkla tüketilmektedir. Sindirim sistemi ve idrar yolları üzerinde oldukça etkili olan iç bakla faydaları nelerdir, sizler için hazırladık.

Böbreklerin çalışmasını sağlar

İç bakla böbreklerinizin çok daha verimli çalışmasını sağlar. Böbreklerinde kum olan kişilerin sık sık iç bakla tüketmesi tavsiye edilir.

Sindirim sistemini düzenler

Hemoroid ve kabızlık gibi sindirim sistemi problemleriniz varsa iç bakla tüketimi yapmalısınız. Uzun süreli iyileşme için en doğal tedavi yöntemlerinden birisi iç bakla tüketimi olacaktır.

Göz sağlığını korur

Yaşlılık ile birlikte mineral ve vitamin eksikliğine bağlı olarak gözlerde sorunlar görülebilir. Gözlerde görülen bu sorunlar üzerinde etkili olan ürünlerden birisi iç bakladır. İlerleyen yaşlarda iç bakla tüketiminizi arttırabilirsiniz.

Kalp sorunlarına iyi gelir

İç bakla faydalarından birisi de kalp sorunları üzerindeki etkisidir. İç bakla içeriğinde yer alan A ve C vitaminleri ile tam bir kalp dostudur, damar tıkanıklarını tedavi edici etkisi vardır.

Deri hastalıklarında etkilidir

İç bakla faydalarından yararlanabilmek için lapa biçiminde de kullanım yapabilirsiniz. Lapa iç bakla deri hastalıkları üzerinde oldukça faydalı bir üründür.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber