Ekonomi İç talepte canlılık devam ediyor

İç talepte canlılık devam ediyor

28.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, tüketicinin ekonomiye güveninin azaldığı iddiaları konusunda, “Bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirildiğinde mevcut ekonomik konjonktürde iç talepte canlılığın devam ettiği ve tüketicilerinin ekonomik aktivitesinde bir yavaşlama olmadığı görülmekte, bu durum ekonomimizin 2017 yılında yakaladığı büyüme ivmesini 2018 yılında da devam ettireceğine işaret etmektedir” dedi.

İç talepte canlılık devam ediyor

Bir soru önergesini yanıtlayan Zeybekci, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“2018-2020 Orta Vadeli Program, 65. Hükümet Programı ve 2010-2018 yıllarını kapsayan 10. Beş Yıllık Kalkınma Planı çerçevesinde ortaya konulan hedefler ışığında ekonomimize yönelik öngörüler şekillenmektedir.

Böylece gerek tüketicilerin gerekse diğer piyasa aktörlerinin önlerini rahatça görerek ekonomideki konjonktürel değişikliklere karşı doğru pozisyon almaları sağlanmaktadır.

Bu minvalde bakanlğımca üretime yönelik teşvik politikaları yatırım destekleri, küresel ticarette ihracatımızın payını artırmaya yönelik ihracat politikaları yürütülmekte, yapılan ve yapılacak ticaret anlaşmaları ile Türkiye’nin küresel pazarda rekabetçiliği artırılmakta, ihracat ağı genişletilmekte tüm bu politikaların ülkemizde istihdam sağlayıcı ve gelir artırıcı etkisi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

2017 yılında ülkemiz büyümesi hem iç talep hem de dış talep kaynaklı dengeli bir seyir izlemiştir.

Mal ihracatında yaşanan güçlü seyir ve turizm gelirlerindeki toparlanmanın etkisiyle net ihracat büyümeye pozitif katkı vermiştir.”