İçi Malzemeli Papatya Ekmek Nasıl Yapılır?

Evde harika lezzetleri yakalamak hiç zor değil. Sade bir papatya ekmeği yapmak yerine, içine kahvaltılık malzemeler koyarak içli bir papatya ekmeği yaptım.

Tek başına çay ile birlikte harika bir lezzet sizi bekliyor. Mutlaka deneyin derim.

Malzemeler

1 su bardağı ayran

1 yumurta

1 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kuru maya

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 su bardağı ılık su

Aldığı kadar un. (4-5 su bardağı kadar)

İç malzemesi için

200 gram kadar kaşar peyniri (Küpler halinde kesilmiş)

1 büyük domates (2 cm çapında doğranmış)

Haberin Devamı

4 dilim salam (2 cm halinde doğranmış )

Yapılışı

Hamur malzemelerinin hepsi kullanılarak, yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ederiz.

Üzerini örterek 2 katı boyutunda kabarana kadar bekleriz.

Hamuru ellerimizi sıvı yağ ile yağlayarak hafifçe tekrar yoğururuz.

Ceviz den büyük parçalar alır, elimizle açarak, içine domates salam ve peynir koyup yuvarlar ve kabımıza yerleştiririz.

Arzu edersek pişirme kabının orta kısmına servis yaparken sos koyacağımız kap büyüklüğünde boşluk bırakabiliriz.

Tekrar mayalanması için 1 saat kadar ılık bir yerde bekletiriz.

Üzerine yumurta sarısı süreriz. İsterseniz, susam, çörekotu da serpiştirebilirsiniz.

Isınmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişiririz.

Salça, zeytinyağı, fesleğen ile sos yapıp beraber servis edebilirsiniz.

Afiyetler olsun.

Arzu ederseniz adrese tıklayarak tarifin ayrıntılı anlatım resimlerine ulaşabilirsiniz.
http://birgulunlezzetleri.blogspot.com.tr/2015/11/icli-papatya-borek.html