Siyaset İçişleri Bakanı Soylu: İspat edemedi belgeler hikâye çıktı

İçişleri Bakanı Soylu: İspat edemedi belgeler hikâye çıktı

14.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP tarafından hakkında gensoru önergesi verilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarına ilişkin, “Biz o günden beri ispat et ya da istifa et dedik. İspat edemedi, elindeki belgelerin hepsi hikâye çıktı. ‘Kıyameti koparacak açıklama yapacağım’ dedi, boş çıktı” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: İspat edemedi belgeler hikâye çıktı

Soylu, Aydın’ın Köşk ilçesinde Recep Tayyip Erdoğan Meydanı, belediye hizmet binası ve hükümet konağı açılış töreninde ABD’de açılan davada FBI tarafından kaçırıldığını söyleyen FETÖ firarisi eski polis Hüseyin Korkmaz’ın anlatımlarına dikkat çekti.

Haberin Devamı

‘Fitne tohumu var’

Soylu, “Bu ülkenin maaşını yemiş, vergisini vermiş vatandaşların parasını kursağından geçirmiş bir hain eski komiser yardımcısı, kaçtım geldim diyor. Nasıl geldin; diyorlar. ABD istihbarat örgütü FBI bana 50 bin dolar verdi diyor. Niçin verdin 50 bin doları Türkiye’yi suçlamak için mi? Türkiye’nin aleyhtarı ol diye. Ey ABD, FETÖ ile DEAŞ ile başımıza dert açmaya çalıştın. PKK/PYD’ye 4 bin TIR silah gönderiyorsun. Bütün dünyayı toplasan da Türkiye ile başa çıkamayacaksın” dedi.

Soylu, Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin zor zamanlarında bu oyunlara alet olduğunu, Türkiye’nin en sıkıntılı zamanlarında iftirayı bir siyaset malzemesi haline getirdiğini söyledi. Soylu, “Burası Adnan Menderes’in şehridir. Ona da onlarca iftira atıldı. CHPli kardeşlerim içinizde bir fitne tohumu var, ne olursunuz onu oradan uzaklaştırın” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Bakan Soylu, geçmişte Adnan Menderes’in yanı sıra Süleyman Demirel, Turgut Özal ve Necmettin Erbakan’a benzer iftiralar atıldığını anımsatarak, “Hani nerde bilmem ne adasındaki belgeler, hesaplar. Bir kere insan özür diler, böyle bir şey yok der. Çıkar belgeleri biz de gereğini yerine getirelim” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: İspat edemedi belgeler hikâye çıktı

Soylu, Aydın Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen (POMEM) 20. Dönem Mezuniyet Töreni’nde yaptığı konuşmada da “FBI ile ilgili söylenen, iddia edilen ve mahkemede ortaya konulan meselenin altını çizmek istiyorum ki, Türkiye büyük bir mesele haline getiriyor. Çok net orada, buradan kaçmış bir haine söylenen doğru ise 50 bin dolar verilmesi, bu kumpasın hangi ölçüde gerçekleştiğinin ispatı ve delilidir. Buradan kaçan ve bu ülkenin bayrağına ihanet eden orada bir hain olarak ifade verdirilen eski bir polis mensubuna 50 bin dolar verilmiş ise FBI bunu yapmış ise bilmenizi istiyorum ki Türkiye için yeni bir süreç başlayacaktır. Bu tezgâh ve çatı mahkemeleri Türkiye’nin büyümesini, zenginleşmesini, kendi coğrafyasında ve dünyada ayakta durmasını engelleyemeyecektir” diye konuştu.

Yazarlar