Siyaset ‘İdam gelirse destek veririz’

‘İdam gelirse destek veririz’

20.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün akşam Star TV’de katıldığı programda soruları yanıtladı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘İdam gelirse destek veririz’

Bahçeli, özetle şu değerlendirmelerde bulundu:

Haberin Devamı

KANKA OLDUK: Bu mahalli idareler seçiminde kriz yaratan değil, ülkeyi güçlü kılan 100. yılı kutlayacak. 2023 yılına kadar bu iktidar devam edeceğine göre bunu gölgelememek lazımdır. Muhalefet seçim sonrası sistemi tartışmaya hazırlanıyor. Önemli farkla Cumhur İttifakı netice alacak. Sistem tartışması açılmayacak. Ama Allah muhafaza muhalefetin istekleri, tahriklerle beklenilen netice olmadı. Ne olursa olsun 31 Mart akşamı Cumhur İttifakı devam kararını tekrarlayacak, 100. Yılını kutlamak amacıyla. Cumhur İttifakı kağıttan yapılmış bir şey değil, kanka olmuşlardır siyaseten. Sosyal ve ekonomik konularda ayrı bir partiyiz, tüzel kişiliğimiz var, programımız var, her türlü eleştiri ve öneride bulunuruz. Hareketin ruhunu zedeleyecek tarihi hataya düşmeyiz. Beka sorunu yok diyenlerin ekmeğine yağ çalmak olur. 24 Haziran’a kadar hükümet devam edecek, 2023’te 100. yılı inşallah kutlayacağız.

Haberin Devamı

YENİ ZELANDA: Silah ABD menşeili. Üzerinde ise Müslüman Türk’ün tarihte bulunduğu süreçlerdeki dönüm noktalarını ifade eden yazılar var. Bunu bir manyak yapamaz. Bir sapığı manyağı bulup görevlendirebilirler. Bunun arkasını bulmak lazım. Dünyada 57 müslüman ülke vardır. Bunların nüfusu 1,5 milyarı aşmıştır. Büyük çoğunluğu yoksuldur. Yeraltı zenginlikleri var ama refahları yok. Bütün bu yeraltı zenginliklerinin üzerinde egemen olmak isteyenler coğrafyayı karıştırıyorlar. 2020 yılında Müslüman nüfus Hristiyan nüfusu geçiyor. Bu Hristiyan topluluklar tarafından kabulde zorluk çekiliyor. O zaman Müslüman toplulukları birbirine düşürmek gibi politikalar devam ederken, bütün konular Müslüman ülkelerin çatıştırılmasına yöneliyor.

MHP BU KONUDA VAR: Eskiden beri biz idamın kalkmasından yana olmadık. Öcalan canisi Türkiye’ye getirildiğinde mahkemenin idam kararının uygulanmasından yana olduk. Sonradan bu aşama aşama kaldırıldı. Eğer idamla ilgili bir adım atılacaksa MHP bu konuda var. Meclis’te 49 milletvekili ile çıkarma şansımız yok. Meclis’te olacak. Uluslararası boyutu var onu göze almak lazım. Eğer 50 kişiyi öldüren insan gazetelere yansıyan şekliyle 15 yatıp çıkacaksa 50 kişi 100’e ulaşırsa ne yapacaksınız. Darbe yapıyor 250 kişiyi şehit ediyor. Sonrası ne olacak. Bunları düşünmek lazım. Onun için diyorum insanlığın huzur projesini ortaya koymak lazım. Sözde barış laflarıyla birbirimizi kandırmayalım. Cumhurbaşkanı’nın böyle bir düşüncesi olabilir. Böyle bir durumda Meclise geldiği taktirde MHP olumlu oy kullanır idamın tekrar getirilmesiyle ilgili.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU ‘AYRILIN DEMESİNİ’ BİLMELİ: Mansur Yavaş, CHP adaylığından çekilmelidir. Türkiye’yi bu gibi konularda, bir seçim içinde adayların konumu üzerinde çirkin tartışmalara vesile olacak noktaya getirmemeli. Bu şahsa da partisine de, siyasi etik açısından hepimize zarar verir. Kılıçdaroğlu getirdiği gibi ‘siz buradan ayrılın’ demesini bilmelidir. Kılıçdaroğlu neyi bekliyor?

MECBUREN AYRILACAK: (Cumhurbaşkanı’nın bedel öderler sözü üzerine) Böyle tartışmanın yapıldığı yerde seçilebileceğini düşünmek bana göre milli iradenin çok kaale alınmaması, kuru kuruya siyaseti destekleyen bir ruha bürünmüş olması demektir. Bu millet bu kadar akılsız değil, yanlış istikameti seçemeyecek bir eksikliği yoktur. Eğer bu seçilirse mahkeme karar verdi, ne olacak? Belediye başkanlığında dokunulmazlık kazandığı, seçildiği günden bitinceye kadar kalacak diye bir kural mı var? Mecburen oradan ayrılacak. Yerine kim gelecek o ayrı. Türkiye’nin başkenti siyasi zelzele ile karşı karşıya kalırsa diğer sorunları nasıl çözecek. Onun için de bir adım atılması lazım. Getiren bu görevi üstlenmeli, görev Kılıçdaroğlu’nda.

Haberin Devamı

HDP İLE İRTİBAT: Zillet ittifakının irtibatı olmadığını düşünmek saflık olur. Örtülü irtibat var. Bunu dışarıya vurmak için söylüyorlar. Seçilirseniz bizim oyumuzla seçiliyorsunuz. Seçilmenizi bize borçlusunuz diyorlar.

EYT MÜMKÜN DEĞİL: Emeklilikte yaşa takılanlar için bir düzenlemenin çıkması şu an için mümkün değil. Seçime bir hafta kala popülist yaklaşıma girilmez. Sabırlı olmaları lazım. Gerçekleri gözününe almaları lazım. Maliyetlerin ne olduğunu göz önünde tutmaları lazım. Kılıçdaroğlu kimi kandırıyorsun.