Dünya İdlib'de sivil hastane harabeye döndü

İdlib'de sivil hastane harabeye döndü

10.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Milliyet rejimin varil bombasıyla vurduğu hastaneyi görüntüledi. Rejimin İdlib’e bağlı Has beldesinde havadan vurduğu yer altındaki sivil hastanede 2 doktor yaralandı. İçindeki ilaçlarla birlikte kullanılamaz hale gelen hastanedeki hastalar kaderine terk edildi

İdlibde sivil hastane harabeye döndü

Suriye rejim güçleri ile Rusya’nın İdlib’deki muhaliflere yönelik başlattığı harekat birinci haftasını geride bırakırken şu ana kadar 2 hastane hava saldırılarında vuruldu. Önceki akşam saatlerinde rejimin varil bambasıyla vurduğu Has beldesindeki hastanede 2 doktor yaralandı. Hastanedeki hastalar ise tahliye edilerek kaderine terk edildi. Yıkımın net bir şekilde görüldüğü hastane, 12 bin nüfuslu Has beldesinin tek hastanesiydi. Yapının, olası saldırılara karşı korunmak için bir tepenin altına oyularak yapıldığı belirtildi. Saldırıda hastanenin tavanında çökmeler meydana gelirken, tıbbi cihazlarla ilaçlar kullanılamaz hale geldi.

Haberin Devamı

YİNE VURULDU

Rusya destekli rejim savaş uçakları, İdlib ve Hama bölgesindeki birçok noktaya dün de hava harekatı düzenledi. Hava saldırıları özellikle Hama’nın kuzeyindeki Latimana bölgesine yoğunlaştı. Hama’nın batısında yer alan Kalat al-Madik ve civar köylerinde, rejim güçlerinin topçu atışları sonucu ise iki sivil yaşamını yitirdi, 7 sivil yaralandı. İdlib’in sivil savunma gücü Beyaz Baretliler, bölgeye ulaşarak yaralılara müdahale etti.

Hama’ya bağlı Şuklabiyya kasabasına yönelik yapılan topçu atışları sonucunda da 7 kişi yaralandı. Rejim güçleri Halep’e bağlı Kahalasah ve Jazarya kasabalarını da yoğun bombardımana tuttu. Cisr eş Şuğur, Kafr Zeytayi ve Han Şeyhun kasabalarıysa havadan vuruldu. Bu arada Esad yönetiminin İdlib’de kimyasal silah kullanacağını düşünen bölge halkı, buna karşı bilgilendirildi. Özellikle Abidin, Dana ve Sarmada’da halkın endişeli bekleyişi sürüyor.

Haberin Devamı

ESAD'IN ÜSSÜNE FÜZE

Öte yandan rejimin İdlib ve Hama’daki saldırılarına misilleme olarak muhalifler tarafından rejimin denetimindeki askeri noktalara füze saldırısı düzenlendi. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bileşenlerinden Ulusal Özgürleştirme Cephesi’nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, “Rejimin il genelinde yaşayan sivilleri hedef almasına karşılık olarak Hama ilindeki tanklar okulu üssüne Grad füzeleriyle saldırı gerçekleştirdik” ifadesi yer aldı.

RUSYA: ABD, FOSFOR BOMBALARIYLA VURDU

Rusya’nın Suriye’deki Ateşkes İzleme Merkezi Başkanı Korgeneral Vladimir Savçenko, “Deyr ez Zor eyaletinde 8 Eylül günü Amerikan Hava Kuvvetlerine ait iki F-15 uçağıyla Hajin yerleşimine yanıcı fosfor bombaları kullanılarak saldırı düzenlendi” diye konuştu. Saldırı sonucunda büyük yangınların görüldüğüne dikkat çeken Savçenko, “Ölü ve yaralı hakkındaki bilgiler netleştiriliyor” ifadelerini kullandı.