Idol Olmak mı Fenomen Olmak mı?

Günümüzde sosyal medyanın özendirici yönleri yüzünden çok aile mutsuz. Hayatın gerçek kesitlerini tam anlamı ile yansıtmayan çoğu sosyal medya kullanıcısı yüzünden çoğu anne kendini yetersiz hissetmekte. Çoğu çocuk doyumsuz. Hedefler sonuçsuz ve gidişat olumsuz. Bu kadar eksi yönü olmasına rağmen yine de Fenomen olmak günümüzde neredeyse herkesin hayali... Özellikle de çocuk yaşlarda ellerden düşmeyen akıllı telefonlar, tabletler -sözüm ona susturucular - yuzunden klişeleşmiş yeni nesil hayal akımı FENOMEN olmak.

Haberin Devamı

Eskiden popçu olmak, topçu olmak, manken olmak ne kadar popüler ise şimdi de teknolojik ünlü yani fenomen olmak o kadar önemli.

Teknoloji ile en iyi fiziğe ya da değme makyaj artistlerini sollayacak güzellikte makyaj uygulamalarına sahip bir kadın olabilirsiniz. Ya da göbeğinizi tek hamle ile yok edecek bir uygulama ile üçgen vücutlu bir beye dönüşebilirsiniz. Çocuğunuza sarılarak çekileceğiniz bir profesyonel fotograf ile muhteşem anne modeli çizebilir; hatta fenomen anne bile olabilirsiniz.

Sekiz senedir içinde olduğum sosyal medyada bugüne dek yüzlerce fenomen ya da fenomen adayı ile oturup kalktım. İçi doldurulabilir içeriklerle takipçilerini besleyen de vardı içinde; arkasına aldığı rüzgarla bir hışım esip hızlıca düşen de.

Bir sosyal medya hesabı açıp, güzel fotoğraflar yükleyerek kısa sürede sizler de takipçi kazanabilirsiniz. Satın alıp on binlerce takipçi; sonra onlara öz takipçilerinizmiş muamelesi yapıp reklam ve iş birliği için bütçeli iletişim kurmalarını da isteyebilirsiniz. Artık bunlardan binlerce var! Ama farklı olmak gerek sanki...

Ancak amacınız fenomen olmak ise sansasyon yaratmanız gerek. Bunu doğallığınızla yapabilir sahici ve kalıcı olabilirsiniz. Harika bilgiler paylaşabilir; hayat görüşünüzle bir çok kişiye ışık olabilirsiniz... Sizin gibi gerçek fenomenlere ki bence İdollere ihtiyaç büyük! Ama doğallığınıza ve gerçekliğinize güvenmiyorsanız aşağıda paylaşacağım konulara bir göz atın. Bakalım Fenomen olmaya giden yolu sevecek misiniz?

*Sizi sevenlerin guvenlerini suistimal edip yalan söyleyin, sahip olmadığınız bir hayatı yaşıyor gibi davranın.
*Herkese üstünlük taslayın, insanları alaşağı edin. Psikolojilerini bozun sizi takip ettikçe hayatları mahvolsun.
*Ajitasyon da iş yapar genellikle insanların duyguları ile oynayın
*Kavga edin, laf sokun sonra bağırın. Ne kadar çok bağırırsanız o kadar güçlü görünürsünüz.

Haberin Devamı

Seçim sizin.. İdol olmak ya da Fenomen olmak işte tüm mesele bu!

Ama siz siz olun gördüğünüz duyduğunuz her şeye inanıp kendinizi kötü hissetmeyin. Sevgi ve saygı ile kurduğunuz dostluklarınıza, ailenize, yuvanıza sımsıkı sarılın. Sosyal medyayı da kıvamında kullanıp özünüzü yaşayın...

Sevgiler