Genel Sağlık İdrar söktürücü bitkiler

İdrar söktürücü bitkiler

22.06.2018 - 14:41 | Son Güncellenme:

İdrar söktürücüler vücuttaki fazla su ve sodyumu atmaya yararlar. Vücutta fazla su olması sizi olduğunuzdan kilolu gösterebilir, eklem ağrıları ve yüksek tansiyona sebep olabilir. Bazı otlar ve bitkiler vücuttaki fazla sıvıdan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Peki, bu idrar söktürücü bitkiler hangileridir merak ediyor musunuz? Sizin için idrar üretimini arttıran idrar söktürücü bitkileri araştırdık. İşte idrar söktürücü bitkiler…

İdrar söktürücü bitkiler

Şişkinlik problemi yaşıyorsanız vücudunuz gerektiğinden fazla su tutuyor olabilir. Ödem olarak da bilinen vücudun fazla su tutmasının sebepleri arasında aşırı tuz tüketimi, hareketsiz yaşam, stres, vitamin eksikliği, diyabet ve böbrek sorunları vardır. Vücuttan fazla sıvıları atmak için ilaç kullanabileceğiniz gibi doğal idrar söktürücü bitkilerden de yardım alabilirsiniz. Bu idrar söktürücü bitkiler sayesinde vücudunuzun fazla su toplamasını önleyebilir ve daha fit görünebilirsiniz. İşte ödemlerden kurtulmak ve sıvı toplanmalarından doğabilecek rahatsızlıkların önüne geçmek için tüketebileceğiniz idrar söktürücü bitkiler…

Haberin Devamı

İdrar söktürücü bitkiler

Karahindiba

Karahindiba böbreklerin daha iyi çalışmasını ve idrara daha sık çıkmanızı sağlayabilir. Vücuttan fazla sıvıları atmak için karahindiba çayı harika bir çözümdür.

Alıç meyvesi

Alıç meyvesi güçlü bir idrar sökücüdür. Vücuttaki sıvı birikimini azaltabilir, idrar atılımını ve akışını arttırabilir. Ayrıca böbrek problemlerine yardımcı olur.

Atkuyruğu otu

Atkuyruğu otu vücuttan fazla sıvıları atmada reçeteli idrar söktürücü ilaçlar kadar etkilidir ve daha az yan etkiye sahiptir. Eğer idrar söktürücü ilaçlar kullanırken yan etkilerle ilgili sorun yaşadıysanız atkuyruğu otu iyi bir alternatif olabilir. Atkuyruğu otu çay olarak da mevcuttur.

Ardıç

Ardıç bitkisi ortaçağdan beri idrar söktürücü özellikleri için kullanılmıştır. Ayrıca ardıç bazı idrar sökücü ilaçların yaptığı gibi potasyum seviyelerini düşürmez. Etlerinize lezzet katmak için ardıç ekleyebilir ya da meyve veya çay halinde tüketebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yeşil çay

Yeşil çayın vücuttan ödem atma özelliği vardır. Her bir bardak yeşil çay içtiğinizde vücudunuzdaki fazla sıvılardan kurtulmaya yardımcı olursunuz.

Maydanoz

Maydanoz idrar söktürücü ilaçların yan etkilerine tolere edemeyen insanlar için bir çözüm olabilir. Maydanoz idrar hacmine ve sıklığına yardımcı olabilen doğal bir idrar söktürücüdür.

Ebegümeci

Vücudunuzdan ödem atmak için ebegümeci çayı tüketebilirsiniz. Bu güzel çiçek güçlü bir idrar söktürücüdür. Ebegümeci böbreklerin filtreleme sürecinde de yardımcıdır.

Yazarlar