Gündem İftar menüleri için en kolay yemek tarifleri! Bugün ne pişirsem? 12 Haziran

İftar menüleri için en kolay yemek tarifleri! Bugün ne pişirsem? 12 Haziran

12.06.2017 - 14:19 | Son Güncellenme:

Ramazan ayının gelişi ile birlikte en fazla merak edilen konuların başında iftar menüleri geliyor. 17 saat gibi uzun bir süreyi aç geçiren vatandaşlar Bugün ne pişirsem sorusuna yanıt arıyor. Ramazan'ın 17. gününe özel en güzel iftar menüsünü ve en kolay yemek tariflerini hazırladık. İşte 12 Haziran iftar menüsü...

İftar menüleri için en kolay yemek tarifleri Bugün ne pişirsem 12 Haziran

En kolay iftar menüleri ve yemek tariflerini derledik. Ramazan ayının başlaması ile birlikte binlerce müslüman Oruç ibadetini yerine getirmeye çalışıyor. 17 saat gibi uzun bir süreyi oruç tutarak geçiren vatandaşlar iftar menüleri için kkolay hazırlanabilir leziz yemek tariflerini merak ediyor. Ramazan'ın 17. gününe özel kolay hazırlanabilir iftar menüsünü ve en kolay yemek tarifini sizin için derledik.

Haberin Devamı

17. GÜN RAMAZAN İFTAR MENÜSÜ

Nefis Patates Çorbası
Nefis Fırında Kıymalı Patlıcan Musakka (Lokanta Usulü)
Nohutlu Pilav Tarifi
Yoğurtlu Mor Lahana Salatası
Muhallebi Dolgulu Nefis Kek

Nefis Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

3 adet orta boy patates
1 büyük boy soğan
2 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1-2 diş sarımsak
Tuz
Nane
6-7 su bardağı et suyu veya içme suyu

İftar menüleri için en kolay yemek tarifleri Bugün ne pişirsem 12 Haziran

Nefis Patates Çorbası Tarifi Yapılışı

Tencereye yağlar konularak yemeklik doğranmış soğan ilave edilip kavrulur. Daha sonra salçalar konulur ve biraz daha kavrulur. Yemeklik doğradığımız patatesler ilave edilerek sotelenir. Sarımsağı ve pirinci de ilave edilir. Et suyu ve tuzu konularak pişmeye bırakılır. Şayet et suyunuz yoksa normal su konulur ve 1/4 bulyon ilave edilir. Patates ve pirinçler yumuşayıncaya kadar çorbamız pişirilir. Pişen çorba el blendırından geçirilerek pürüzsüz bir kıvam elde edilir. Eğer çorbanız koyu olduysa biraz kaynar su ilave edebilirsiniz. Kuru nanesi de konularak karıştırılır ve çorbamız hazır hale getirilir. Ramazan için lezzetli ve hafif bir çorba, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Haberin Devamı

Nefis Fırında Kıymalı Patlıcan Musakka (Lokanta Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

20 adet ince küçük patlıcan
Yarım kg kıyma (tek çekim)
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kızartmak için;

Bolca sıvı yağ
3 adet domates
4 adet sivri biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı acı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı sıcak su

İftar menüleri için en kolay yemek tarifleri Bugün ne pişirsem 12 Haziran

Nefis Fırında Kıymalı Patlıcan Musakka (Lokanta Usulü) Tarifi Yapılışı

İlk önce tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kıyma alınır pişirilir. Rengi dönen kıymaya 2 adet doğranan soğan ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir ve kıyma kavrulur. Diğer yandan patlıcanlar çizgi halinde soyulur ve çok kalın olmayacak şekilde dilimlenir.
Ocağa alınan bol sıvı yağ kızdırılır ve patlıcanlar kızartılır. Kızaran patlıcan kağıt havlu serilmiş tepsiye alınır fazla yağından arındırılır ve pişirilecek olan fırın tepsisine konulur. Bütün patlıcan bu şekilde bu aşamalarda kızartılır.
Biberler de bu şekilde kızartılır. Bir karıştırma kabına baharatlar, salçalar, doğranan sarımsak ve biraz sıcak su alınır ve salçalar ezilir. Diğer yandan kızaran patlıcanlar tepsiye yerleştirilir onun üzerine kavrulan kıyma dökülür.
Daha sonra salçalı su tepside gezdirilir. Domateslerin kabuğu soyulur ve halka şeklinde doğranarak tepsiye yerleştirilir.
Biberler de dizilir ve sıcak su yemeğin üzerine gezdirilir. önceden ısıtılmış fırında 180 C’de yaklaşık 15 dk domatesler kızarana kadar pişirilir.

Haberin Devamı

Nohutlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

2 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu veya sıcak su (her ikisini karıştırarak kullanabilirsiniz)
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı haşlanmış nohut

İftar menüleri için en kolay yemek tarifleri Bugün ne pişirsem 12 Haziran

Nohutlu Pilav Tarifi Yapılışı

Pirinci yıkayarak yaklaşık 15-20 dk kadar tuzlu ve ılık suda beklettikten sonra suyunu süzün. Tencereye sıvı yağı ve tereyağını ekleyin, tereyağı eridikten sonra yıkanıp süzülen pirinçleri ilave edin. Biraz kavurduktan sonra kaynamış su veya tavuk suyunu, ardından da tuzunu ekleyin. Haşlanmış nohutları da ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Pilavın üzeri göz göz oluncaya kadar orta, sonra da kısık ateşte pişirin. Pilav suyunu çekip pirinçler yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz. Üzerini havlu kağıt ile kapattıktan sonra 10 dk dinlendirin. Pilavımız servise hazır. Afiyet olsun.

Haberin Devamı

Yoğurtlu Mor Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler

1 küçük mor lahana
1 kase süzme yoğurt
2-3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım kase yoğurt
Ceviz

İftar menüleri için en kolay yemek tarifleri Bugün ne pişirsem 12 Haziran

Yoğurtlu Mor Lahana Salatası Tarifi Yapılışı

Mor lahanayı rendenin en ince kısmında rendeleyin. Ardından sıvı yağ tavaya alarak hafif kızdırılır ve lahanalar eklenir. 5 yemek kaşığı su eklenip 4-5 dakika pişirilir. Hafif soğuması için bir kenara bırakılır. Bu arada süzme yoğurt, yoğurt, sarımsak (ezilecek) ve tuz katılarak çırpılır. Soğuyan mor lahana da ilave edilerek ceviz ile servis edilir. Afiyet olsun.

Haberin Devamı

Muhallebi Dolgulu Nefis Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için:

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
Muhallebisi için:

4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı(50 gr) tereyağı veya margarin
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker

Üzeri için :

1 su bardağı süt
1 poşet kremşanti

İftar menüleri için en kolay yemek tarifleri Bugün ne pişirsem 12 Haziran

Muhallebi Dolgulu Nefis Kek Tarifi Yapılışı

Öncelikle kek hamurunu çırpmakla işe başlayın. Bunun için yumurta ve şekeri çırpma kabına alıp bir güzel çırpın. Ardından sıvı malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, kakaoyu, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip iyice çırptıktan sonra, yağlanmış dikdörtgen borcama eşit şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kekinizi fazla kurutmadan kürdan testi yaparak pişirin. Soğuması için bir kenarda bekletip, muhallebiyi hazırlayın.

Bunun için, tereyağı ve vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye alıp muhallebiyi pişirin. Ocaktan indirdikten sonra vanilya ve tereyağını ekleyip bir güzel çırpın. Soğuyan kekinizin üzerinden oyacak yardımıyla daireler çıkarın. Hazırladığınız muhallebiyi, oluşan yuvarlak boşluklara doldurun. Oda ısısında soğuduktan sonra hazırladığınız kremşantiyle üzerini kaplayıp, iyice soğuması için buzdolabına kaldırın. İyice soğuduktan sonra dilediğiniz gibi sunuma hazırlayıp, dilimleyerek servis edin.

Ben, içerisinden çıkardığımız kekleri farklı bir tarif hazırlamak için süslemede kullanmadım. Siz dilerseniz içinden çıkardığımız kekleri rondodan geçirip, üzerine serpiştirerek de servise hazırlayabilirsiniz. Vakit bulursam, nasıl değerlendirdiğimi paylaşırım. Mükemmel, yumuşacık keki, nefis muhallebisiyle beğeneceğinizi düşündüğüm bir lezzet.