Gündem İftar menüleri için en kolay yemek tarifleri! Bugün ne pişirsem? 14 Haziran

İftar menüleri için en kolay yemek tarifleri! Bugün ne pişirsem? 14 Haziran

14.06.2017 - 12:09 | Son Güncellenme:

İftar menüleri Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Ramazan ayı boyunca Oruç ibadetini yerine getiren vatandaşlar İftar'da ne pişirsem sorusuna yanıt arıyor. Ramazan'ın 19. gününde iftar menüleri için en kolay yemek tariflerini sizin için derledik.

İftar menüleri için en kolay yemek tarifleri Bugün ne pişirsem 14 Haziran

Ramazan ayının 19. gününde vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konuların başında iftar menüsü geliyor. Gün boyu aç kalan vatandaşlar bugün ne pişirsem sorusuna yanıt arıyor. Ramazan'ın 19. gününe özel iftar için hazırlayabileceğiniz en kolay yemek tariflerini sizin için derledik.

Haberin Devamı

RAMAZAN MENÜSÜ 19. GÜN

Şehriyeli Sebze Çorbası
Kadınbudu Köfte
Fırında Baharatlı Çıtır Patates
Bostana
Üç Renkli İrmik Tatlısı

Şehriyeli Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

1 adet havuç
1 adet sivri biber
1 adet küçük kuru soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağından az tel şehriye
5 su bardağı su
Yarım kase doğranmış maydanoz
1 çay kaşığı kuru nane
Yarım limon suyu

İftar menüleri için en kolay yemek tarifleri Bugün ne pişirsem 14 Haziran

Şehriyeli Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

Öncelikle soğan ve biberi, küçük küçük doğrayın, havucu rendeleyin ve hepsini tencereye sıvı yağ ekleyerek biraz kavurun, salçayı ekleyip bir dakika daha kavurun, domatesi rendeleyin içine ilave edip bir dakika kadar daha kavurup, suyu ilave edin kaynamasını bekleyin, kaynayınca şehriyeleri ilave edin, şehriyelerin pişmesine yakın, maydanozu da ilave edip, limonu sıkıp ilave edin bir dakika kaynasın altını kapatın üzerine bir tutam nane serpin ve biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

500 gr az yağlı dana kıyma
1 küçük çay bardağı pirinç
1 adet (irice) kuru soğan
1 adet yumurta sarısı
7-8 dal maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz ( tuz miktarı sizde)
Siz arzunuza göre köfteye kimyon,toz kırmızı biber de ekleyebilirsiniz ben eklemiyorum…
Köfteleri kızartmak için;

4-5 yemek kaşığı un yada galeta unu ( ben normal buğday unu kullandım)
2 adet çırpılmış yumurta
Ve tabii ki köfteleri kızartmak için sıvı yağ

İftar menüleri için en kolay yemek tarifleri Bugün ne pişirsem 14 Haziran

Kadınbudu Köfte Tarifi Yapılışı

Kadınbudu köfte sıcak yada soğuk tüketilebildiği için kişiler tarafından tercih edilen kurtarıcı ,kolay bir köftedir….Kıvamında, lezzetli dağılmayan,patlamayan bir kadınbudu köfte yapmak isterseniz hadi başlayalım.

Pirinçleri ayıklayıp ,yıkayıp bol suyla pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Haşlanan pirinçleri süzelim. Pirinçler bir köşede hem süzülsün hemde soğusun.

Kıymayı 2 ye bölelim.

Kıymanın böldüğümüz bir yarısını minik minik,ince ince (yemeklik) doğradığımız kuru soğan ile harmanlayalım ve bu ikiliyi tavada kısığa yakın orta ateşte güzelce kavuralım. (Kıymanız eğer çok yağsız değilse kıymanın kavrulma aşamasında tavaya yağ eklemeyin)..Kıyma ilk önce suyunu salsın sonra da güzelce suyunu çeksin….Kıyma kavruldu hiç suyu kalmadı şimdi ocağın altını kapatalım ve kıymamıza maydanozlarımızı ince ince doğrayalım. Hepsini güzelce harmanlayalım ve bırakalım kıymamız iyice soğusun… Kıyma soğudu…

Haberin Devamı

Şimdi derince bir kasenin içine kavrulmuş kıymayı, kavrulmamış çiğ kıymayı ve (damak tadınıza göre)baharatları koyup hepsini biraz yoğuralım. Yoğurulmuş kıymaya 1 adet yumurta sarısı ekleyip kıymayı yine yoğuralım…Bu yoğurduğumuz karışıma en son haşlanmış süzülmüş ve soğumuş olan pirinçleri de ilave ederek hepsini güzelce biraz daha yoğuralım,karıştıralım..

Yoğrulmuş kıymadan iri bir yumurta yada limon büyüklüğünde yatsı ,oval köfteler hazırlayalım.Unutmayın kadınbudu köfte küçük hazırlanmaz köfteler büyük büyük, irice hazırlanmalı…

Hazır olan köfteleri önlü arkalı una bulayalım. Unlanmış köftelerin fazla unlarını silkeleyerek köfteleri içi kuru olan bir tepsiye dizelim.

Haberin Devamı

Bir tabakta 2 adet yumurtayı iyice çırpalım.

Köfteleri kızartacağımız tavaya yağı ekleyelim ve yağı güzelce kızdıralım.

Unlanmış köfteleri çırpılmış yumurtaya batırıp,bulayıp kızgın yağda önlü arkalı güzelce dikkatlice kızartalım. Köfteler kızardı hazır. . Kızaran köfteleri kağıt havlu üstüne alalım ki fazla yağları süzülsün…

İster sıcak, ister soğuk her iki şekilde de tüketebileceğiniz köftelerinizi gönlünüzce süsleyerek servis edebilirsiniz.

Biz köftelerin yanına arkadaş olarak patates kızartması ve salata tercih ettik ama yinede son tercih sizin. .

Fırında Baharatlı Çıtır Patates Tarifi İçin Malzemeler

4-5 adet orta boy patates
Kekik
Pul biber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

İftar menüleri için en kolay yemek tarifleri Bugün ne pişirsem 14 Haziran

Fırında Baharatlı Çıtır Patates Tarifi Yapılışı

Patatesleri soyup kalın bir şekilde keselim. Sıvı yağı baharatları ve tuzu karıştırıp patatesleri içine ekleyip iyice karıştıralım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim fırında kızarıncaya kadar pişirelim.

Bostana Tarifi İçin Malzemeler

Haberin Devamı

3 adet orta boy domates
3 adet yeşil sivri biber
2 adet taze soğan
1 adet küçük kırmızı kuru soğan
Yarım demet maydanoz

Sos malzemesi :

1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pulbiber veya isot
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı nar ekşisi
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu

İftar menüleri için en kolay yemek tarifleri Bugün ne pişirsem 14 Haziran

Bostana Tarifi Yapılışı

Bostana hepimizin bildiği gibi çok sevilen bir salata, içine birçok farklı malzeme koyulabilir ama biz bu şekilde sade olarak daha çok seviyoruz.

Bütün sebzeleri doğrayabildiğimiz kadar minik minik doğrayıp bir kase içine alalım sosu için ben zeytinyağı kullandım siz istediğiniz sıvı yağı kullanabilirsiniz. Yağ, nar ekşisi, pulbiber, nane, tuz ve limon suyunu iyice çırpalım. Sosu domates harcıyla buluşturalım ve güzelce karıştıralım. Servis tabağına alalım, bekletmeden servis yapalım.

Üç Renkli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

1 paket vanilyalı puding
2 su bardağı vişne suyu
1 kilo süt
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı Kakao

İftar menüleri için en kolay yemek tarifleri Bugün ne pişirsem 14 Haziran

Üç Renkli İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

1 paket vanilyalı puding, 2 bardak vişne suyu ile pişirilip, kalıp suyla çalkalanıp, kalıba dökülerek buzdolabına konur. 1 kilo süt, irmik, şeker, hindistan cevizi, tereyağı, vanilya tencereye alınıp pişirilir. Dolapta soğumuş olan pudingin üzerine pişen irmiğin yarısı dökülür. Tekrar dolaba konur, diğer kalan yarısına ise kakao eklenip karıştırılır. Dolaptan çıkardığımız tatlımızın üzerine üçüncü renk dökülür. Tekrar dolaba konur. Afiyet olsun.