Ekonomi İGA ‘Pass’ kart ile ‘özel’ hizmet verecek

İGA ‘Pass’ kart ile ‘özel’ hizmet verecek

20.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, büyük açılışa günler kala sadakat programını tanıttı. Program kapsamındaki ‘İGA Pass’ kart ile yolculara 3 kategoride özel hizmet sunulacak

İGA ‘Pass’ kart ile ‘özel’ hizmet verecek

7 Nisan’da tam kapasite ile çalışmaya başlayacak olan İstanbul Havalimanı’nda yeni sadakat programı devreye alındı. ‘İGA Pass’ adı verilen kart ile ‘lounge’ kullanımından hızlı geçişe, öncelikli check-in ve otoparka kadar pek çok hizmet sunulacak.

Haberin Devamı

İGA Pass programının öne çıktığı hizmetlerden biri ‘İGA Lounge’ olacak. İGA’nın kendi finansmanı ile yaptığı ve yiyecek içecek hizmetlerinin BTA tarafından sunulacağı 4 bin 400 metrekare lounge alanı, dünyanın da en büyük bağımsız lounge alanı konumunda. Havalimanında ayrıca THY’nin iki adet lounge’ı bulunurken, üçüncü bir konsept için de çalışmaları sürüyor. İç hatlar bölümünde ise ‘CIP Lounge’ hizmet veriyor.

3 kategori var

İstanbul Havalimanı’nın dünyanın en büyüğü olduğu kadar, en iyi hizmet sunan havalimanı olması iddiasıyla yola çıktıklarını anlatan İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, “Bu özel yolcu programımız, yeni nesil seyahat anlayışına hizmet edecek” dedi.

Haberin Devamı

Üyelikler; yolcu profillerine göre, İGA Pass, İGA Pass Extra, İGA Pass Premium olmak üzere 3 segmentte kategorilendirilecek. Yıllık olarak alınabilen bu dijital uygulama, İstanbul Airport uygulamasıyla sağlanabiliyor.

Lounge hizmeti dışında İGA Pass, havalimanı genelinde 12 hızlı geçiş noktasında kullanılabilecek. Yine program kapsamında ‘meet & greet’ hizmeti ile yolcunun havalimanı kapısından uçağa kadar asistan eşliğinde hizmet alması sağlanacak.

Üyelikler; İGA PASS Plus 299 euro, İGA PASS Extra 399 euro ve İGA PASS Premium 799 euro olmak üzere 3 farklı kategorideki fiyatlandırma ile sunuluyor.

İGA ‘Pass’ kart ile ‘özel’ hizmet verecek

Mobil uygulama

Tüm akıllı telefonlardan indirilebilecek ‘İstanbul Airport’ uygulaması da hizmete girdi. Bu uygulama; yolcuya evinden uçuşuna kadar rehberlik edecek. Yüzde 100 yerli ve milli kaynaklar ile kurulan İGA Bilişim şirketi tarafından geliştirilen mobil uygulama ile uçuş takibi, yiyecek, içecek, alışveriş alanlarına ve ulaşım seçeneklerine erişilebiliyor. İGA Ticari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mert Başar, bunların yanı sıra İstanbul’daki tüm etkinliklere de uygulama üzerinden anında ulaşılabileceğini, uygulamanın App Store ve Google Play üzerinden indirilebileceğini söyledi.

Twitter’la uçuş bilgisi

İstanbul Havalimanı en farklı uygulamalardan birini ise Twitter ile yaptığı teknik ortaklık ile sunuyor. Buna göre, ‘@Istflight’ hesabıyla etkileşim kuran yolcuya, Twitter’dan uçuşuyla ilgili tüm bilgiler gelecek. Twitter ile yapılan çalışmanın bir ilk olduğunu belirten İGA Bilişim Genel Müdürü Ersin İnankul, bu yeni sistemle yolcuların sadece Twitter üzerinden uçuş bilgilerine ulaşacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Turkish Cargo direkt uçtu

Dünyanın 124 ülkesine hizmet sağlayan ve en hızlı büyüyen hava kargo markası Turkish Cargo, dünyanın en büyük havalimanı olan İstanbul Havalimanı’na direkt olarak ilk kargo uçuşunu gerçekleştirdi. ‘Boeing 777F’ tipi kargo uçağıyla Şanghay-Bişkek-İstanbul rotasında icra ettiği uçuşla yeni evine ilk kargo seferini gerçekleştiren Turkish Cargo, İstanbul-Aşkabat-Dhaka hattında yaptığı taşıma ile de İstanbul Havalimanı’ndan ilk uçuşunu başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

İGA ‘Pass’ kart ile ‘özel’ hizmet verecek

Kapadokya’ya 5 uçuş olacak

Türk Hava Yolları, dünyada balon turizminin en önemli merkezlerinden Kapadokya’ya sefer sayılarını da artırıyor. Anadolujet’in uçuşları da dahil Nevşehir’e günlük sefer sayısı uçak durumuna bağlı olarak 5’e çıkarılacak. THY’nin halen günde 2 sefer uçtuğu Nevşehir seferleri İstanbul Havalimanı’nın açılmasıyla birlikte yaz tarifesinde 3’e çıkacak.