Ekonomi İHRACATÇIYA ‘CAN SİMİDİ’

İHRACATÇIYA ‘CAN SİMİDİ’

14.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Hazinenin kredi garanti sisteminin kapsamını genişleterek, daha etkin hale getirdiklerini belirterek, “Yeni sistem KOBİ’lerin yanı sıra ihracatçıya can simiti olacak, nefes aldıracak. KOBİ ve ihracatçıların karşı karşıya olduğu finansman sıkıntısının giderilmesine katkı sağlayacak” dedi.

İHRACATÇIYA ‘CAN SİMİDİ’

Şimşek, Hazine’nin kredi garanti sisteminin kapsamının genişletilmesi yönünde çalışmaların son aşamaya geldiğini bildirdi. Kredi Garanti Kurumlarına Sağlanan Hazine Desteğine ilişkin düzenlemede değişikliğe gideceklerini ve bu şekilde kefalet sisteminin daha kapsamlı ve etkin hale getirileceğini vurgulayan Şimşek, bununla sadece KOBİ’lerin ve sınırlı sayıdaki birkaç sektörün değil, tüm ihracatçıların da finansmana erişim sıkıntılarını gidermeyi hedeflediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

20 milyar liraya ulaşacak

Kefalet limitlerinin KOBİ’ler için 2 milyon dolar, KOBİ dışında kalan yararlanıcılar için ise 50 milyon dolar olarak belirlendiğini belirten Şimşek, “Çalışmalar tamamlanmak üzere. Tüm bu değişikliklerin, mevcut durumda 3 milyar liraya ulaşan kefalet hacminin kısa dönemde 10 milyar liraya, orta vadede ise 20 milyar liraya ulaşmasına ve piyasalarda KOBİ’lerin ve ihracatçıların karşı karşıya olduğu finansman sıkıntısının giderilmesinde önemli bir etki doğuracağını bekliyoruz” dedi.