Siyaset ‘ihtiyaç kalmazsa OHAL kalkar’

‘ihtiyaç kalmazsa OHAL kalkar’

26.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, OHAL’in seçim sürecinde kaldırılmasına ilişkin talepler üzerine, “OHAL’in kalkması, bir an önce kalkması hepimizin dileğidir, bu konudaki çalışmalar da sürmektedir. Ancak, FETÖ terör örgütünün kripto ve kendisini takiyeyle gizlemesi ve devletin belli mekanizmalarında deşifre olmaması... Ne zaman ihtiyaç ortadan kalkarsa, OHAL de elbette kalkacaktır” dedi.

‘ihtiyaç kalmazsa OHAL kalkar’

Gül, milletvekillerinin sorularına özetle şu yanıtları verdi:

Haberin Devamı

İYİ PARTİ’YE YARDIM: Genel seçimlerde yüzde 3’ten fazla oy alan partilere devlet yardımı yapılmaktadır. Evet, önceden grubu olanlara yapılıyordu ama antidemokratik bir şekilde, ‘sen şu partiden seçildin, millet sana şu partiden oy verdi ama antidemokratik dönemlerde siz şu grubu kuracaksınız’ denildiğinde, emirle başka grupların kurulduğu örnekler geçmişte oldu, o tarihlerde değiştirildi. Grup kuranlara Hazine yardımı kaldırıldı. Dolayısıyla, grup kurmakla hazine yardımı almak için şu anki mevzuatımızda bir düzenleme yoktur. Grup kuranlarla ilgili öyle bir düzenleme bulunmamakta.

OHAL YANITI: İhtiyaçtan kaynaklanan bir dönemdir, bir uygulamadır. Elbette bu ihtiyacın ortadan kalkması, bir an önce kalkması hepimizin dileğidir, bu konudaki çalışmalar da sürmektedir. Ancak, FETÖ terör örgütünün kripto ve kendisini takiyeyle gizlemesi ve devletin belli mekanizmalarında deşifre olmaması... Bu konudaki tedbirler, 81 milyonun ulusal güvenliğine yönelik bir tehdide karşı mücadeleden kaynaklı başvurulan bir yoldur. Ne zaman ihtiyaç ortadan kalkarsa, bu konuda gereklilik ortadan kalkarsa OHAL de elbette kalkacaktır. OHAL’i Türkiye’de iktidara geldiğinde kaldıran bir hükûmet Ak Parti hükümetidir.