Gündem İkametgah adres değişikliği nereden yapılır?

İkametgah adres değişikliği nereden yapılır?

16.04.2018 - 09:45 | Son Güncellenme:

İkametgah adres değişikliği yapmak yasal kapsam içerisinde yer alıyor. Dolayısıyla yapılmadığında belirli bir ceza ile karşılaşabiliyorsunuz. Bunun için E-devlet üzerinden işlem yaparak adresinizi değiştirebilirsiniz. Adresinizi değiştirmek istediğinizde izlemeniz gereken yol haritasını sizin için belirledik.

İkametgah adres değişikliği nereden yapılır

Evinizi taşıdığınızda adres değişikliği yapmanız gerekiyor. Bunun için ilgili bildirimi sizden istenen süre içerisinde yapmalısınız. Adres değişiklikleri bağlı bulunduğunuz nüfus müdürleri tarafından yapılıyor. Eğer zaman bulup müdürlüklere gidemiyorsanız işlemleri online olarak da yapabiliyorsunuz. Bu sayede zamandan da tasarruf sağlayabilirsiniz.

E-Devlet Sistemi Üzerinden Adres Değişikliği Nasıl Yapılır?

E-devlet üzerinden giriş yaparak adresinizi değiştirebilirsiniz. Bu sisteme giriş yapabilmeniz için size özel bir şifrenizin bulunması gerekiyor. Bu sayede giriş yaparak işlem yapabilirsiniz. Şifreniz yok ise almak için ilgili PTT şubelerinden e-devlet şifresini alabilirsiniz. Bu şifre size özeldir ve sadece siz giriş yapabilirsiniz.

TC kimlik numaranız ve şifreniz ile e-devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Daha sonra nüfus müdürlüğünü seçerek adres değişikliği bildirim yerini belirtmeniz gerekiyor. Bu bölümü açtığınızda ilgili bilgileri doldurarak değişikliği yapabilirsiniz. İlgili değişikliğin o adres içerisinde oturan herkes için yapılması gerekiyor.

Haberin Devamı

Kimler Adres Değişikliği Yapmalıdır?

Evini başka bir adrese taşıyan herkes adres değişikliği yapmak zorundadır. Bu değişikliğin yapılması yasalar ile belirtilmiş olup herkes için zorunludur. Bunun için evinizi taşıdıktan sonra ister e-devlet üzerinden isterseniz de bağlı bulunduğunuz nüfus müdürlüklerine şahsen giderek başvuru yapmanız yeterli olacaktır.

Adres Değişikliği Yapılmaz ise Ne Olur ?

Belirlenen zaman içerisinde adres değişikliği yapılmaz ise bunun karşılığında ceza ile karşılaşabiliyorsunuz. Ödemeniz gereken tutar 480 TL’den başlayarak 960 TL’ye kadar çıkabilmektedir. Bunun için evinizi taşıdıktan sonra ilgili değişikliği yapmanız gerekiyor. Ayrıca ikametgah belgesi almak istediğinizde bağlı bulunduğunuz nüfus müdürlüklerine başvuru yaparak bu belgeyi alabilirsiniz. İlgili değişikliklerin ailenizin tüm fertleri için yapılması gerektiğini unutmayınız.