Teknoloji İki pizzaya 10 bin Bitcoin ödedi

İki pizzaya 10 bin Bitcoin ödedi

23.05.2018 - 11:16 | Son Güncellenme:

Jacksonville sakini olan Laszlo Hanyecz, 10 bin Bitcoin karşılığında iki pizza satın aldığı için 22 Mayıs, Bitcoin Pizza Günü'ydü. Şu anda bu iki pizzanın değeri yaklaşık 82 milyon dolar civarında. Peki Bitcon Pizza Günü nedir? Nasıl başladı?

İki pizzaya 10 bin Bitcoin ödedi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Floridalı bir yazılım programcısı olan Laszlo Hanyecz'nin, Bitcoin'i bir şey satın almak için kullanılabileceğini kanıtlamaya karar vermesi 2010'du. Laszlo, o zamanlar pek bilinmeyen ve çok az değeri olan Bitcoin ile iki pizza siparişi verdi ve 10 bin Bitcoin ödedi. O zaman bu Bitcoin'ler yaklaşık 40 dolara denk geliyordu.

Bitcoin daha sonra fırladı ve Laszlo'nun kararıyla dalga geçmeye başladılar. Ancak, pozisyonunu savunarak, Bitcoin'in o zaman pek bilinmediğini ve hiç kimse bunun ne kadar büyük olacağını bilmediğini belirtti. Herkesin kullanamadığı, gelişmeyecek veya herhangi bir yere gitmeyeceği söylene Bitcoin'in potansiyel gücü o dönemde bilinmiyordu.

Hanyecz, "O zamanlar Bitcoin’in elle tutulur gözle görülür herhangi bir değeri yoktu. Bu yüzden Bitcoin’i pizza satın almak için kullanma fikri, inanılmaz derece havalıydı. Kimse bunun bu kadar büyük bir etki oluşturacağını beklemiyordu." dedi.

Haberin Devamı

Bitcoin ve genel olarak blockchain dünyayı değiştirme potansiyeline sahip güçlü bir teknoloji. Şu anda içinde bulunduğumuz finansal dünyayı yeniden şekillendiriyor. Bireysel olarak finansal kazanım elde etmek için Satoshi Nakamoto'nun kurduğu düzen en çok kullanılan yöntem.