Cadde İkinci bahar yaşayan ünlüler

İkinci bahar yaşayan ünlüler

07.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yıllarca fazla kilolarıyla bilinen ünlüler, mide ameliyatlarıyla yepyeni bir hayata başladı. Mutluluğu yeni görüntüleriyle yakaladıklarını söyleyen isimler, kilolarıyla birlikte hastalıklarından da kurtuldu

İkinci bahar yaşayan ünlüler

OKAN KARACAN

Haberin Devamı

135 kilodan 85 kiloya düştü
“İyi bir cerrahla anlaşmak gerekiyor. Ufacık kese ve uzantı hatasında, sağlık problemleri çıkabilir. 4 ayda 35 kilo verdim.Şu an aktif spor yapmaya başladığımdan derileri de sıklaştırıyorum. Çok rahatladım. Kendime geldim. Uyku düzenim oldu. Merdiven çıkmaya başladım. Resmen ayıldım. İstediğim her şeyi yiyebiliyorum. Herkes saçların dökülür ve vitaminsiz kalırsın diyordu. İş yerinde verimliliğim arttı.
Bunca yıl gereksiz yere kiloyu taşımışım.”

İkinci bahar yaşayan ünlüler


ISIN KARACA

‘Hayat değiştirme operasyonu’
“Metabolizma, tansiyon ve şeker hastalığım vardı. Önüne geçemediğim şekilde kilo almaya başlamıştım. Hastaneden çıktığım an normale döndüm. 45 kilo verdim. Şu an şeker, tansiyon hastalığım yok. Balıkla besleniyorum, daha az yiyorum. Spor yaparak yağı, kasa çeviriyorum. Ameliyattan sonra sporun ne kadar kıymetli olduğunu anladım. Doktor, ne dediyse yaptım. Bu hayat değiştirme operasyonu...”

İkinci bahar yaşayan ünlüler


HAMDİ ALKAN

‘Kilo bir hastalık’
“Zayıflama ameliyatı değil. Tamamen iç organlarında rahatsızlık olduğu zaman olan bir şey. Ölümcül şişmanlık dediğimiz bir sistem. Güzel diyetler uyguluyordum ama ileride beni sıkıntıya sokacak gelişmeler olacağını gördük. Mide dört katı büyüyen organ. Şu an kendimi iyi hissediyorum. Bu operasyonlar şişmanlık hastalığını önlemiş oluyor. Ameliyattan sonra 13 kilo kaybım oldu. Hızlı kilo verme doktor kontrolünde yapılıyor. Mide küçüldüğü için hayata bebek gibi başlıyor ve öyle devam ediyorsunuz. Kilo bir hastalıktır. Sağlıklı beslenmeme problemidir. Şeker hastalığı bu ameliyatlardan sonra geçiyor. İç organ yağları ve eklemler yerine geliyor.”

İkinci bahar yaşayan ünlüler


HAKAN AYSEV

5 ay içinde 50 kilo verdi
“Bu yüzyılın buluşu... Ama doğru hekim ve hastanede yapılması gerekiyor. Bademcik ameliyatında bile yanlış narkozla insanlar hayatını kaybediyor. Yeniden doğdum diyebilirim. 5.5 ayda 50 kilo verdim. Şeker ve tansiyon hastasıydım. Çocuğumla oynayamıyordum. Şimdi gönlümce oynuyorum. Dünyaya bakış açış değişti. Esiden yemek için yaşıyordum, şimdi yaşamak için yiyorum.”

İkinci bahar yaşayan ünlüler


FATiH ÜREK

‘Eskiden nefes alamıyordum’

“Ameliyattan sonra önceden var olan diyabet, tansiyon ve uyku apnesi sorunlarım bitti. Tat alma duygularım değişti. Artık tuzun kokusunu alabiliyorum. Bol meyve ve sebze yiyorum. Ameliyat olmadan önce 98 kiloydum, 71 kiloya düştüm. Eskiden nefes alamayıp rahat eğilemiyordum. 2.5 - 3 ay içinde 30 kilo verdim. Kilolarımı hızlı vermiş oldum.”

İkinci bahar yaşayan ünlüler


PELİN ÖZTEKİN

‘Hayata yeni Pelin’le devam ediyorum’
“153 kiloya ulaşmış bi kadın olarak daha 27 yaşında; Tiroit, insülin direnci, gizli şeker ihtimali ve ileride kalp sorunu yaşama riski artık durmama neden oldu. Ameliyata 153 kilo olarak girdim, 1.5 yılda toplam 80 kilo verdim. Bu süreçte önemli olan doğru doktorla yol almak ve vazgeçmemek. Şimdi daha genç, fresh ve enerjik hissediyorum. Uzun uzun yürüyüp yorulmamak, merdiven çıkarken nefes sorunu çekmemek süper. Sağlıklı olmanın yanında istediğiniz tüm kıyafetleri giyebilmek, her mağazadan alışveriş yapabiliyor olmak motivasyon yönünden çok destekleyici ayrıntılar oldu. Şimdi 28 yaşında hayata yeni Pelin ile devam ediyorum.”

İkinci bahar yaşayan ünlüler