Ekonomi İkinci el araçları sıfır gibi satmaya kalkan şebeke çökertildi

İkinci el araçları sıfır gibi satmaya kalkan şebeke çökertildi

23.11.2017 - 12:50 | Son Güncellenme:

Ankara'da yurda sahte evraklarla soktukları ikinci el lüks araçları piyasaya sıfır gibi pazarlayarak değerinin altında satmaya çalışan şebeke Kaçakçılık Şube'si ekiplerince 17 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonla çökertildi. Aralarında Gümrük Müşavirliği çalışanlarının da bulunduğu 6 şebeke üyesi gözaltına alınırken, şüphelilerin devleti 4 buçuk milyon lira vergi kaybına uğrattığı belirlendi.

İkinci el araçları sıfır gibi satmaya kalkan şebeke çökertildi

Ankara'da yurda sahte evraklarla soktukları ikinci el lüks araçları piyasaya sıfır gibi pazarlayarak değerinin altında satmaya çalışan şebeke çökertildi. Aralarında Gümrük Müşavirliği çalışanlarının da bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alınırken, şüphelilerin devleti 4 buçuk milyon lira vergi kaybına uğrattığı tespit edildi. Bu arada gözaltına alınan şebeke yöneticilerinin özel ithalat yapan iki ayrı firmada yetkilisi olarak çalıştıkları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Ankara Emniyeti Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube'si ekiplerince Ankara merkezli 17 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda yurda kaçak yollarla soktukları ikinci el lüks araçları piyasaya sıfır gibi pazarlayan kaçakçılık şebekesi çökertildi. Yurda sahte evraklarla soktukları lüks araçları değerinin altında satan şebekenin gümrük geçişlerinde ise şebekeye üyesi olan Gümrük Müşavirleri Y.T. ve H.G.'yi kullandığı öğrenildi. Yasal olmayan yollardan Türkiye'ye ithal edilen lüks araçların ithalat işlemlerini Y.T. ve H.G.'nin gerçekleştirdiği belirlendi.

Galeriler üzerinden pazarlamışlar

Şüphelilerin ikinci el lüks araçları sıfır fiyatına çeşitli galerilerde pazarladığı ortaya çıkarken, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müfettişleri tarafından yapılan incelemelerin ardından 8 lüks aracın eksik beyanda bulunularak ithal edilen araç olduğu, 48 lüks aracın da hem değerinin altında hem de ikinci el olarak gelen aracın sıfır gibi satılmaya çalışıldığı otomobiller olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

17 ilde eş zamanlı operasyon

Otomobilleri, aralarında Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa ve Diyarbakır'ın da bulunduğu 17 ilde farklı farklı galerilerde pazarlamaya çalışan şüpheliler suç üstü yakalandı. Şebeke yöneticilerinden A.F.Y.,C.Y.Ş.D. ve A.A. adlı isimlerin yanı sıra Gümrük Müşavirleri Y.T. ve H.G. gözaltına alınarak Ankara Emniyeti'ne getirildi.

İthalat yapan firma yetkilileri çıktılar

Gözaltına alınan şebeke yöneticilerinin Ankara'da faaliyet gösteren özel ithalat yapan iki ayrı firmada yetkilili olarak çalıştıkları ortaya çıktı. Polisin "eski" araçları "yeni" diye pazarlayan şüphelilere yönelik çalışmalarına devam ettiği bildirildi.