Siyaset İktidar-muhalefet özeL teftişe başlıyoruz

İktidar-muhalefet özeL teftişe başlıyoruz

19.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, belediyelerle ilgili özel teftişe başlayacaklarını belirtti. Soylu’nun sözleri istifaya direnen Ak Partili belediye başkanlarına “gözdağı” olarak yorumlandı.

İktidar-muhalefet özeL teftişe başlıyoruz

TBMM Genel Kurulu’nda il ve ilçe mütfülüklerine nikah kıyma yetkisinin de verilmesini içeren kanun tasarısının görüşmelerinde, CHP’li Tanju Özcan, Ak Partili bazı belediye başkanlarının istifalarının istenmesini gündeme getirdi. Özcan, “Bu başkanlar FETÖ’cü oldukları için mi istifası isteniyor, yolsuzlukla ilgili mi? Önümüzdeki günlerde yargıya müracaat edeceğim, Sayın Cumhurbaşkanının da tanık olarak dinlenmesini isteyeceğim” dedi. Özcan’a yanıt veren Soylu, “Yolsuzluk yapan kim olursa olsun, kanuna aykırı davranan her kim varsa, belediye başkanıdır, x’tir, y’dir, z’dir, yetkimiz dahilinde gözünün yaşına bakmayız. Bu saatten sonra muhalefet belediyeleri de iktidar belediyeleri de nasıl gözünün yaşına bakmayacağımızı görecekler” ifadelerini kullandı.
‘Kimse gocunmasın’
Soylu şöyle devam etti: “Belediyeleri denetlemek bizim asli görevimizdir ve buradan ilan ediyorum. Türkiye’de belediyelerle ilgili özel teftişe başlıyoruz iktidar-muhalefet. Şimdiye kadar yaklaşık Türkiye’nin yaşadığı macerayı herhalde siz benden çok daha iyi biliyorsunuz.Belediyeler konusunda merkezi idarelerin denetimleri mümkün olduğunca kısıtlıydı. Oysa devlet kendi denetimini ortaya koymalıdır. Eğer yanlış iş yapan varsa bu açığa çıkar, doğru iş yapan varsa da bu şey yapar; bundan hiç kimse gocunmasın.”
‘Tek tuşla takip’
Soylu, uzun süren güvenlik soruşturmalarıyla ilgili soruyu yanıtlarken, “Yeni bir sistem oluşturduk. İstihbarat, güvenlik soruşturması ve diğer illerle yapılan çalışmaları… Daha bu sabah bu konunun toplantısını yaptık, önümüzdeki hafta pazartesi itibarıyla başlıyoruz. Bir tuşla beraber, güvenlik soruşturması istenen kişinin, illerdeki ve ilçelerdeki arkadaşlarımız da rahat bir şekilde güvenlik soruşturmasını yapabilme kabiliyetine sahip olacaklar. Zaman kaybetmeyeceğiz” bilgisini verdi. l ANKARA Milliyet

Haberin Devamı

Yazarlar