Siyaset İlçenizde tek bir kişi dahi mağdursa vebal altındasınız

İlçenizde tek bir kişi dahi mağdursa vebal altındasınız

11.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kaymakamlara hitap ederken devlette hiç kimsenin mesai mefhumunun olmayacağını belirterek, “Benim de olmaz. Biz full, full mesai. Şu tarihte başla, bu saatte bitir yok... Günün 24 saati, haftanın 7, yılın 365 günü hizmete hazır olmak zorundayız. İlçenizde mağdur olan tek bir kişi dahi varsa açık söylüyorum, çok büyük vebal altındasınız demektir” dedi.

İlçenizde tek bir kişi dahi  mağdursa vebal altındasınız

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen, “Kaymakamlar Toplantısı”na katıldı. Erdoğan şu mesajları verdi:
KILCAL DAMARLAR: Esasen 2019’da geçeceğimiz cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde devletin tüm yöneticilerinin ilave bir eğitimden geçirileceği bu geleneğin ihyası düşünülebilir. Böylece çok büyük fedakarlıklar ve harcamalarla elde edilen yönetim tecrübelerini kişilerle kaim olmaktan çıkartıp bir havuzda toplayarak, geleceğe aktarabileceğimizi doğrusu düşünüyorum. Tabii ben kaymakamlarımızın tüm köylerimizi bir değil birkaç defa dolaştıklarına, oralarda yaşayan insanların sıkıntılarını, hizmetlerdeki aksaklıkları bizzat yerinde tespit ettiklerine inanıyorum. Unutmayınız; her kaymakam, ilçesinde devletin en üst yönetici olarak bizim gören gözümüz, dinleyen kulağımız, konuşan dilimiz, uzanan elimizdir.
TELEFON AÇIK OLACAK: Devlette hiç kimsenin mesai mefhumunun olmaz. Benim de olmaz. Biz full, full mesai. Şu tarihte başla, bu saatte bitir yok. Ne zaman burada işim biterse o zaman. Her zaman söylüyorum, telefon kapalı olmayacak. ‘Ya olur mu canım’ Olmayacak. Ne zaman telefon açılırsa, açıldığında vali yardımcılarımızın, kaymakamın, hepsinin telefona cevap vermesi lazım. Günün 24 saati, haftanın 7, yılın 365 günü hizmete hazır olmak zorundayız. Biz, bu ülkeyi ayağa kaldıracağız. İki kere iki dört. Bu işin lamı cimi yok. Bu işi bitireceğiz, bu ülke 2023’de ilk 20’nin içine değil, artık ilk 10’un içine girecek.
VEBAL ALTINDASINIZ: İlçenizde yatacak yeri olmadığı için gece sokaklarda kalan, yiyeceği olmadığı için yatağa aç giren, yakacağı olmadığı için soğukta titreyen, giyeceği olmadığı için dışarı çıkmaya utanan, defteri kalemi olmadığı için okula gidemeyen, bakacak kimsesi olmadığı için sersefil olan, yardım eli uzatabilecekken ihmalden dolayı mağdur olan tek bir kişi dahi varsa açık söylüyorum, çok büyük vebal altındasınız demektir. Çünkü bu milletin, devletin, bu söylediklerimi zorda bırakacak acziyeti yok. Güçlüyüz, bu imkanlarımız var. Bu işleri maaşlı memurlara bırakırsanız istediğiniz neticeyi elde edemezsiniz. Kendiniz bizzat bu işlerin içinde olacaksınız. Memur da maaş alıyor ama sen farklısın. Bazıları diyecek ki ‘Bir kaymakamın bunca işe, güce gücü yeter mi? Yeter. Hatta daha fazlasına da yeter.

Maaş müjdesi

Türkiye 3 bin 500 dolar kişi başına milli gelirden 11 bin dolara ulaşmışsa, eğitim düzeyi bu derece yükselmişse artık burada devletle vatandaşın ilişkisinin eski düzende yürümesi mümkün değildir. Bir özeleştiri olarak şunu ifade etmek istiyorum. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi, bizim hükümetlerimiz döneminde de maalesef kulisi, lobisi güçlü olan, sesi çok çıkan kesimlerin ilave birtakım haklar aldığı, diğerlerinin bundan mahrum kaldığı olmuştur. Kaymakamlarımızın da bu bakımdan bir mahzunlukları olduğunu biliyorum. Hiçbir kaymakamımızın, emri altında çalışanlardan daha düşük maaş alıyor olması kabul edilebilir bir durum değildir. Bu konuda bir çalışmanın yapılarak, tüm meslek grupları açısından hakkaniyete dayalı bir ücret dengesinin en genç 2019’da kurulacağına inanıyorum. Özlük haklarıyla ilgili dengesizliğin düzeltilmesi, milletimizin kaymakamlarımıza olan vefa borcunun ödenmesine vesile teşkil edecektir.

Haberin Devamı

Yazarlar