Aşk İlişkilerinizde gerçekçi beklentilere sahip olmanın 7 yolu

İlişkilerinizde gerçekçi beklentilere sahip olmanın 7 yolu

18.01.2018 - 14:23 | Son Güncellenme:

Bir ilişki için beklentileriniz ne kadar yüksekse, “o kişi”yi bulmak o denli zorlaşır. İlişkilerinizde daha gerçekçi beklentilere sahip olmanız için okumaya devam edin…

İlişkilerinizde gerçekçi beklentilere sahip olmanın 7 yolu

Bir ilişkiden beklentilerinizin neler olduğunu bilmek ve bunları yönetmek mutluluğunuzun anahtarı olacaktır.

Eğer ilişkilerinizin yolunda gitmesini istiyorsanız, gerçekçi olmayan beklentilerinizi elemeyi düşünmelisiniz. İşte, yeni erkek arkadaşınızla birlikteliğinizin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için yapmanız gerekenler…

Haberin Devamı

Onu gerçekten önemsiyorsanız, kusurlarını kabul edin

İnsan olarak, kusurlarımız olur ve birlikte vakit geçirdiğimiz insanların zaman içerisinde gizli kalmış kusurlarını da görmeye başlarız. Sevgilinizin kusurları zaman içerisinde belirginlik kazanırsa, bu durumdan korkmayın. “Mükemmellik” fikrine çok fazla odaklanmak, kendinize ve de erkek arkadaşınıza haksızlık etmenize, aranızdaki yakınlığın bozulmasına sebep olur. Halbuki birbirlerinin kusurlarını bilmek ve ona göre davranmak ilişki içerisinde atılması gereken önemli bir adımdır.

Karşılaştırma yapmayın

Yeni sevgiliniz ve eski erkek arkadaşınız arasında karşılaştırma yapmaya başladığınız an, kendinize gerçekçi olmayan beklentiler yaratırsınız. Böylece, birlikte olduğunuz kişiyi kafanızda zorla belirli kalıplar içerisine sokarsınız; onunla olan birlikteliğinizi kısır döngüye girer; ve sonucunda; yeni erkek arkadaşınızla yaşayacağınız potensiyel aşkınız zarar görmeye başlar.
Sizi belki de çok şaşırtacak yeni bir aşka, artık hayatınızda olmayan biri yüzünden sırtınızı dönmeyin.



Haberin Devamı

Bazı şeyleri siz ona açıklayın

İlişkinizin başında, muhtemelen, erkek arkadaşınız sizi etkilemek için bazı şeyler yapacaktır. Çiçekler alması, akşam yemeğine çıkarması ya da romantik jestlerde bulunması, onun size olan ilgisini gösterecektir. Ancak, herkes romantik değildir. Bu yüzden, birlikteyken rahat hissetmeye başladığınızda, bu tür şeyleri daha az yapmaya başlayabilir. Bu durumda, aslında size olan sevgisini farklı şekillerde göstermeye başlayabileceğini aklınızdan çıkarmayın.

Yeni erkek arkadaşınız, belki de aklınızdan geçenleri okuma konusunda yeterince yetenekli olmayacak. Bu yüzden, onun bazı şeyleri hal ve tavırlarınızdan anlamasını beklemek yerine, sizi rahatsız eden şeyleri onunla derhal paylaşmanız, daha sonrasında oluşabilecek büyük anlaşmazlıkların önüne geçmenizi sağlar.


İşleri ağırdan alarak, ona baskı yapmaktan kaçının

Bir ilişki içerisine sürüklenmek mi yoksa gerçekten ilgilendiğiniz bir ilişki için uğraşmak mı? Bu soruyu önce kendinize sorun.

Eğer cevabınız ikinciden yanaysa, o zaman emin adımlarla ilerliyorsunuz demektir. Gerçekten hoşlandığınız bir kişi ile olmayı düşünürken, işleri ağırdan alırsınız. Onun sizi tanımasına ve sizin de onu tanımasına fırsat verirsiniz. Kısa süre içerisinde oluşan “hoşlantı” rüzgarından böylece etkilenmez ve ona gerçekten hissetmediğiniz sözleri söyleme hatasına düşmezsiniz.

Haberin Devamı





Onda aradığınız olmazsa olmaz özellikler tam olarak ne?

Erkek arkadaşınızda ilk olarak aradığınız: ilgili, önemseyen ve iletişim kurabildiğiniz biri olup olmamasıdır. Bunun haricinde, sizin kendi kişisel “olmazsa-olmaz” özellikler diye aradığınız şeyler olabilir. Ancak bu listeyi çok fazla uzun tutmak, belki de sizi şaşırtacak harika bir ilişkiyi henüz başındayken sonlandırmak olacaktır.

Bu durumda, kendinize neyin gerekli neyin gereksiz olduğunu sorun ve olmazsa olmaz dediğiniz şeyler sizi ne kadar etkiliyor farkına varın.


Farklılıklarınız olduğunu kabul edin

Karşıtlıklar birbirini çeker mi yoksa sadece bir ilişkide sorunlara mı neden olur?

Belki de erkek arkadaşınız, kendisine ait bir alana gereksinim duyacaktır. Size de onun bu durumu anlamsız gelebiliyor olabilir. Ancak, onun için önemli olduğunu sezinlediğiniz şeyler konusunda ısrarcı olmayın. Hepimiz birbirimizden farklıyız ve farklılıklar birbirimize zarar vermediği sürece yaşanıyor olmalı.

Haberin Devamı

Kolay olmayacağını kabul edin

Bir ilişkide mutlu olmanın yolu, problemli zamanların da varlığını kabul etmekten geçer. Mutlu sonla biten filmler oldukça yanıltıcıdır. Çünkü her ilişkide, zamanla, öngörülemeyen sorunlar oluşur.

Başlangıçta sizin ve erkek arkadaşınızın birbirinize dürüst davranıp ilişkinizden neleri beklediğini söylemeniz, ilişkinizin bağışıklığını ileride yaşanacak problemlere karşı arttırmış olur.

İlişkinizin gerçekten bir yere gidiyor olduğunu bildiğiniz sürece, zorluklara birlikte göğüs germek keyifli olacaktır.

PembeNar Özel

Yazarlar