Aşk İlişkilerinizde kesinlikle kullanmamanız gereken 2 kelime

İlişkilerinizde kesinlikle kullanmamanız gereken 2 kelime

12.12.2017 - 16:19 | Son Güncellenme:

Eğer ilişkinizin yıprandığını ve sürekli kavga ettiğinizi düşünüyorsanız, büyük sorunlardan evvel, küçük şeylere dikkat etmeniz gerek. Bunlardan biri de seçtiğiniz kelimeler. İşte ilişkilerinizde asla kullanmamanız gereken 2 kelime:

İlişkilerinizde kesinlikle kullanmamanız gereken 2 kelime

İlişkinizin yıprandığını düşünüyorsanız, büyük sorunlar yerine önce en küçüklere dikkat etmeniz gerek. Belki de bu yıpranışın sebebi, çözülmeyen problemlerle birlikte gelişen iletişimsizlik ya da yanlış anlaşılma olabilir.

Bu iletişim problemlerinin ise en temel sebebi, gün içerisinde ve ufak konuşmalar arasında kullandığınız kelimeler. Evet gün içinde muhabbet ediyorken bile aslında ilişkinizi sarsacak cümleler kuruyor olabilirsiniz. Asla can acıtıcı görünmeyen bu kelimeler, ilişkinizi hırpalamak için aslında en keskin bıçaklar.

Bunlar hangi kelimeler mi?

Hep ve hiç…

“Çöpleri çıkarmayı hep unutuyorsun”

“Beni hiç aramıyorsun”

Evet, bu basit minicik iki kelime aranızdaki sorunların temel sebebi olabilir. Peki ama neden mi?

Çünkü bu cümleleri kullanırken hiç farkında olmadan karşınızdakini suçluyorsunuz. Bu suçlama da karşı taraf için bir savunma mekanizması oluşturuyor ve partnerinizi giderek kendinizden uzaklaştırıyorsunuz.

Başta da söylediğimiz gibi eğer ilişkinizdeki sorunları çözmek istiyorsanız, büyük sorunlar yerine kuytu köşelere bakın. Eğer oradaki sorunları keşfederseniz, büyükler kendiliğinden çözülecektir.

Büşra Köksal / PembeNar Özel

Yazarlar