İlk Buluşmada Ne Giyilmez?

Hemen hemen herkesin ilk buluşmada ne giyeceğine dair iyi ya da kötü bir fikri var. Çünkü, çağımız teknoloji çağı ve aklına gelen her sorunun cevabını da İnternet’e sorarak kolayca bulabiliyorsun. Bazı durumlarda neyin olması gerektiğini, olmaması gerekenden yola çıkarak da kolayca bulabiliriz. Şimdi tam da onu konuşuyoruz; ilk buluşmada asla ne giymemelisin!

Aşırı Dekolte

Bunu ilk sıraya tam bir farkındalıkla koydum; neden mi? Çünkü ilk olarak dikkat etmen gereken şey, karşı tarafın gözüne gözüne sokacağın açık alanlar olmamalı… Ölçülü dekolte, günlük yaşamda ve özel günlerde ne kadar çekici ve zarif bir detay oluşturuyorsa, ilk buluşmada da tam olarak aynı etkiyi yaratıyor. Bunun için göğüs dekoltesi yerine zarif bir sırt detayı, süper mini yerine asimetrik kesimli etekler tercih edebilirsin.

Haberin Devamı

Renk Karmaşası

Bu ilk buluşma eğer bir de yaz mevsimine denk geliyorsa, muhtemelen seçimin canlı yaz renklerinden yana olacaktır. Bronz ten, neon renkler ve bahar çiçekleri, kulağa ne kadar hoş geliyor değil mi? Tabii ki tercihini bu birbirinden güzel renklerle bir kombin yapmaktan yana kullanabilirsin ve yapmalısın da. Ancak dikkat etmen gereken önemli detay, bütün bu renkleri bir araya getirerek ortaya korkunç bir göz yorgunluğu çıkarmamış olman. Her mevsimdeki ilk buluşmalar için de bu kural geçerli; ne kadar sade olursan, o kadar zarif olursun… Unutmaman gereken motto; kıyafetinle karşılanıp, fikirlerinle uğurlanacaksın! Tanışacağın kişinin aklında kalacak ilk şey, senin rengarenk siluetin değil, zarif görünümün ve tatlı gülüşün olmalı.

Topuklulara Dikkat!

Biz kadınların şıklık için vazgeçemeyeceği aksesuarların başında gelen topuklu ayakkabılar da ilk buluşmada özenle seçilmesi gereken parçalar arasında… Hele o canım Stilettolar yok mu!!? İlk buluşmada karşındaki kişinin boyu hakkında bir fikrin varsa, topuklu ayakkabılarını bu orantıya göre tercih etmende yarar var. Eğer bir fikrin yoksa, yapman gereken şey aşırı topuklu ayakkabılardan uzak durmak. Yanında daha uzun göründüğün biriyle dolaşmak istemezsin sanırım. Üstelik, topuklu ayakkabılarla rahat yürüyemediğini düşünüyorsan, o topa hiç girme derim. Yürürken ayakların yere rahat ve sağlam basmalı… Çünkü bu da ilk intiba için çok ama çok önemli bir detay…

Haberin Devamı

Aksesuar ve Takı Seçimi

İlk buluşma kombinin hazırsa, son dokunuşlar için takıları seçerken de aynı özeni göstermelisin. Saçlarını toplayarak kullanmayı düşünüyor ve yüz şekline de uyuyorsa, hafif sallantılı küpeleri tercih edebilirsin. Kolye, bileklik ve yüzüklerini de gerektiği gibi sade ve mümkün olduğunca az parça ile kullanarak unutulmaz bir kombin yaratabilirsin. Çok aşırı takıdan ve uyumsuz takı kombinlerinden kesinlikle uzak durmalısın...

Saç aksesuarları, son dönemlerde çok moda… Şık bir saç tasarımı için, saç aksesuarlarından yararlanarak kendi stilini ortaya çıkarabilirsin. Bu detay, karşındaki kişinin aklında kalan en unutulmaz görselliklerden biri bile olabilir.

Son olarak makyaj seçimini de dikkatli yapmanı öneririm; kombini tamamlayan en önemli detay, her zaman makyajdır. Yüzünde en beğendiğin bölgeyi öne çıkaracak, sade ve zarif bir makyajla göz alıcı görüneceğine eminim.

Haberin Devamı

Hazır 14 Şubat arifesinde iken, bu önerilerden yararlanacağını umuyorum. Şimdiden herkesin 14 Şubat Sevgililer Günü kutlu olsun!

Filiz ADAR

Instgrm: @decocosh

Blog: decocosh.blogspot.com