Ekonomi İlk çeyrek iyi geçti büyümeye devam

İlk çeyrek iyi geçti büyümeye devam

22.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yılın ilk çeyreğinde hem adet, hem de ciro olarak büyüyen Nef, Çekmeköy’de üçüncü projesini de devreye alıyor. Anadolu kentlerinde büyümesine öğrenci yurtlarıyla başlamayı planlayan şirket, Bodrum’da dört arsayı portföyüne kattı.

İlk çeyrek iyi geçti büyümeye devam

Türk gayrimenkul sektörünün önemli geliştiricilerinden olan Nef, 2018 ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36.5 büyüdüğünü açıkladı. Geçen yılın ilk çeyreğinde 332 milyon lira ciro elde eden Nef, bu yıl ilk çeyrekte ise 453 milyon liralık satış yaptı. İlk çeyrekte adetsel bazda yüzde 20, cirosal bazda yüzde 36.5 büyüdüklerine dikkat çeken Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, “Böyle giderse 2018’i 2 milyar liranın üzerinde bir ciro ile kapatacağız. Sektör liderliğimizi 2018’de de sürdüreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Açıkladıkları rakamların sadece konut satışını kapsadığına dikkat çeken Timur, “İnşaat ciromuzu buna katmıyoruz. O tarafta da 700-800 milyonluk bir ciromuz oluşuyor” dedi. Geçen yıl özellikle devam eden projelerle cirolarının arttığını anlatan Timur, 2018’de Nef Kandilli, Nef Koruköy ve Nef Gölköy olmak üzere üç proje lansmanı planladıklarını söyledi.

Bodrum’da dört arsa

Timur, “Nef Kandilli ‘Luxury Living’ segmentinde özel bir proje olacak. Burada lüksü gerçekten ulaşılabilir kıldığımızı göreceksiniz. Nef Koruköy herkesin merakla beklediği projemiz. Nef Gölköy ise Bodrum’da ikinci ‘Luxury Living’ projemiz olacak. Nef Gölköy ruhsatını 1 yıl önce Haziran ayında aldık, inşaatına şimdi başlayabildik. Çünkü çam ağaçlarının etrafını köstebek gibi oyarak mimari açıdan oldukça hassas ilerliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Geçen yıl Bodrum’da Nef Yalıkavak ile İstanbul dışında ilk proje lansmanına imza atan Nef, bu yıl Bodrum’daki ikinci projesi Nef Gölköy’ün inşaatına başladı. Yaz mevsiminde Nef Gölköy için lansman planladıkları bilgisini veren Erden Timur, “Geçtiğimiz yazdan bu yana arsa yatırımları da yapıyoruz. Sadece Bodrum bölgesinde Gündoğan’da 2, Gümüşlük de 1, Turgutreis’te 1 olmak üzere 4 arsa yatırımı daha yaptık” dedi.

Ofisi kurmadan sattı

Timur, Nef Çekmeköy’de planladıkları Nef Çamlıtepe, Nef Ormantepe ve Nef Koruköy için 7 yıllık bir projeksiyon çizdiklerini hatırlatarak, Nef Çamlıtepe ve Nef Ormantepe’de hızlı satış grafiği sayesinde planlanandan 4 yıl önde gittiklerini kaydetti. Timur, “Ekim 2017’de Nef Çamlıtepe’deki 497 konutu 2 günde satmıştık. 409 konuttan oluşan ikinci projemiz Nef Ormantepe’nin satışlarını 1 sene öne çektik. Nef Çamlıtepe ‘nin tamamını ve Nef Ormantepe’nin yarısını daha satış ofisini kurmadan sattık” diye konuştu. Nef Koruköy’ü de bu yıl içerisinde satışa çıkaracaklarını belirten Timur, “Çok hızlı gelişen ve dikkat çeken bir bölgedeyiz. Aynı zamanda burası bir eğitim vadisi. Gelecekte öngörülen prim potansiyeli de oldukça yüksek. Üçüncü projemiz Nef Koruköy için de yıl bitmeden lansman planlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Anadolu’da öğrenci yurdu

2 yıl önce ‘Novu’ markasıyla öğrenci yurtları geliştirmeye başladıklarını hatırlatan Timur, devreye aldıkları Novu Merter’in yüzde 98 doluluk ile hizmet verdiğini dile getirdi. Timur, “Şimdi Sütlüce’de ikinci Novu’nun inşaatına başladık. Anadolu’da özellikle öğrenci yurtları ve Novu ile büyümeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

İlk çeyrek iyi geçti büyümeye devam