Gündem İlk F-35 teslim edildi!

İlk F-35 teslim edildi!

21.06.2018 - 18:18 | Son Güncellenme:

Dünyanın en önemli konsorsiyum projelerinden biri kabul edilen F-35 Projesi kapsamında Türkiye'nin ilk uçağı törenle teslim edildi. Dün yaklaşık 3 saat süren tanıtım turuna katılan Milliyet yazarı Abdullah Karakuş, bugün de teslim törenine katıldı.

İlk F-35 teslim edildi

Türkiye, Hava Kuvvetleri Komutanlığının yeni nesil savaş uçağı ihtiyacını karşılamak üzere 1999'da Müşterek Taarruz Uçağı (F-35) Projesi'ne ortak ülke olarak katıldı. Hava filosu için 100 adet F-35 uçağı temini planlanırken, ilk 30 uçak siparişi verildi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin ilk F-35A uçağının teslim töreni bugün ABD Teksas - Fort Worth’de yer alan Lockheed Martin tesislerinde düzenlendi. Törene Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Serdar Demirel ve Tümgeneral Reha Ufuk Er katıldı.

İlk F-35 teslim edildi

Törende Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "İstikbal göklerdedir" sözü dev ekrana yansıtıldı

18-0001 kuyruk numarasıyla teslim alınan ilk F-35 uçağı, pilot eğitimlerinde kullanılmak üzere Arizona’da yer alan Luke Hava Üssü’nde görevlendirilecek.

İlk F-35 teslim edildi

Türkiye’de F-35 uçaklarının konuşlandırılacağı, pilot ve bakımcı eğitimlerinin gerçekleştirileceği Entegre Eğitim Merkezi’ne de ev sahipliği yapacak ilk üs olan Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığı’nın aktivasyon çalışmaları da devam ediyor.

Haberin Devamı

İlk uçakların Kasım 2019’da Türkiye’ye gelişinin ardından 2020 yılında burada eğitim faaliyetlerine başlanacak.

İlk F-35 teslim edildi