Siyaset 'İlkesel birliktelik seçimi kazandırır'

'İlkesel birliktelik seçimi kazandırır'

24.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Gelecek seçimlerin artık sağ-sol seçimi değil, Türkiye’nin geleceğine dönük bir seçim olacağını söyleyen CHP lideri, “Ülke sorunlarına çözüm isteyenlerin, özgürlük ve demokrasi isteyenlerin ilkesel birlikteliği bu seçimi kazandıracak” dedi.

İlkesel birliktelik seçimi kazandırır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 2019’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin olarak, “Aday isminden önce, ilkesel birlikteliği sağlayacağız. Türkiye’nin sorunlarına çözüm isteyenlerin, demokrasi isteyenlerin bu ilkesel birlikteliği seçimi kazandıracak” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

CHP lideri salı günkü grup toplantısının ardından, partisinin Eskişehir Tepebaşı ilçe örgütü ve kadın kolları üyelerini TBMM’deki makamında kabul etti. Görüşmede, Eskişehir milletvekilleri Utku Çakırözer ve Gaye Usluer de yer aldı. Alınan bilgilere göre görüşmede, 2019 seçimlerine yönelik görüş alışverişinde bulunuldu. Partililerin görüşlerini dinleyen Kılıçdaroğlu’nun gelecek seçimlerin artık sağ-sol seçimi olmayacağını, Türkiye’nin geleceğine dönük önemli bir seçim olacağını söylediği öğrenildi.

İttifakı anlattı

Kılıçdaroğlu, görüşmede, 2019 seçimlerinde diğer partilerle seçim ittifakı yapılıp yapılmayacağı konusuna da değindi. Kılıçdaroğlu’nun, “Aday isminden önce, ilkesel birlikteliği sağlayacağız. Türkiye’nin sorunlarına çözüm isteyenlerin, özgürlük ve demokrasi isteyenlerin bu ilkesel birlikteliği seçimi kazandıracak. Bu seçim, tek adam rejimine karşı demokrasi diyenlerin bir arada olacağı bir seçim olacak. Hepimiz çok çalışacağız. Yurttaşlarımıza Türkiye’nin sorunlarını anlatacağız. Ev ev gezeceğiz” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Kadınlara talimat

Kılıçdaroğlu’nun görüşmede yer alan kadın kolları temsilcilerine özel olarak talimat verdiği belirtildi. Seçimlerde kadınlara büyük görev düştüğünü kaydeden Kılıçdaroğlu’nun, “Bize bu seçimi kadınlar kazandıracak. Türkiye’nin önünü kadınlar açacak. Her görüşten, her anlayıştan kadınlarla görüşmenizi istiyorum. Başı açık, başı örtülü her kesimden kadınlarla temas halinde olacaksınız. Bizim her soruna çözüm önerimiz var, bunları kapı kapı gezerek anlatacaksınız” dediği belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun CHP’li Tepebaşı Belediyesi tarafından hayata geçirilen, “Belde Evleri” projesinin kadınlar için iyi bir model olarak öne çıktığını söyleyerek, “Bu proje kadınları bir araya getiriyor. Kadınların evden çıkmasını, sosyalleşmesini sağlıyor. Bu model Türkiye’ye yayılmalı, örnek olmalı” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

‘Ekonomide kırılgan bir döneme girildi’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, Ak Parti temsilcilerinin birkaç yıldır yaşanan ekonomik durağanlığı, “Türkiye üzerinde oynanan büyük oyun” gibi ifadeler ve asılsız komplo teorileriyle anlatma refleksini geliştirdiğini belirtti.

Akdoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, 2018 Ocak ayında 25 milyar dolarlık ihracata karşın, ithalatın 43 milyar dolar olduğuna dikkati çekti. Erdoğdu, şu ifadeleri kullandı: “Her ne kadar ‘yerlilik ve millilik’ söylemiyle olguların üstü örtülmeye çalışılsa da AKP iktidarı fiilen Türkiye’de yerli ve milli iktisadi altyapının çöküşünün temellerini hazırladı. Ocak 2018’de Türkiye ekonomisi 9 milyar dolarlık ticaret açığı verdi. Son iki aydır dış ticaret açığındaki artışın rekor seviyelere erişmesi, AKP iktidarının ekonomik açıdan en kırılgan dönemine girdiğine dair güçlü bir sinyal veriyor.”
- ANKARA Milliyet

CHP MYK üyeleri nöbet tutacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, “Bundan sonra her gün MYK üyesi bir arkadaşımız partide nöbetçi olacak” dedi.


Özkan, parti çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Özkan, televizyon ve radyo kanallarındaki yayınlara çıkan partililerle ilgili olarak, “Yayınlara çıkacak partililere ‘gittiğiniz yeri bildirin ve bildirmekle de kalmayın, bilgi isteyin’ diyoruz. ‘Televizyon programında nasıl davranacaksınız, ne yapacaksınız, kimlerle televizyona çıkacaksınız, onları bildirin ki; hangi konu ile ilgili konuşacaksınız onu bildirin ki biz de size ek bilgi notu, ek bir şey istiyorsanız onu gönderebilelim’ diye söylüyoruz. Zaten bugün geçerli olan kural” dedi. Herkesin daha fazla televizyon programlarına çıkmasını istediklerini aktaran Özkan partide getirilen bir diğer yeniliğin ise, “nöbetçi MYK üyesi” uygulaması olduğunu bildirdi. Özkan, “Bundan sonra her gün MYK üyesi bir arkadaşımız partide nöbetçi olacak. Partiye gelenlerle görüşecek, konuşacak. Halkla ilişkilerimiz konusunda kapıya gelen vatandaşın muhatabı o olacak” dedi. - ANKARA AA

Kılıçdaroğlu’na yeni baş danışman

CHP Gençlik Kolları Eski Genel Başkan Yardımcısı Deniz Demir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni baş danışmanı oldu. 1985 doğumlu olan Demir, Jeoloji Mühendisliği ve Kamu Yönetimi bölümlerini okudu. Dört dönem CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı ve iki dönem ana kademe Ankara İl Başkan Yardımcılığı yapan Demir, önceki kurultayda Kılıçdaroğlu’nun 52 kişilik Parti Meclisi anahtar listesinde de yer almıştı.