İmam Bayıldı

Merhabalar,

Yaz sofralarını süsleyen zeytinyağlıdır kendisi. İmam Bayıldı, yani patlıcanın kıymasız hali. Bizde de herkes bayıldı. :) Hatta simdiden vegan ve vejeteryan okurlarımın da bayılacağının garantisini verebilirim. Bayilan bayilana..:)

MALZEMELER:
4 adet patlıcan
2 adet soğan
5-6 diş sarımsak
3 adet olgun domates
Bir tutam maydanoz
Zeytinyağ
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI:
Patlıcanlar yıkanıp, sap kısımları kalacak şekilde alacalı soyulup, tuzlanıp, havlu kağıdın üzerinde 30 dakika kadar bekletilir.
Bu sırada yemeğin iç hazırlığı yapılır. Bir tencerede biraz zeytinyağında jülyen doğranmış soğan ve bir kaç parçaya bölünmüş sarımsak 5 dakika kadar sotelenir. Ardından ufak ufak kesilmiş domatesler ilave edilir. Karışım suyunu çekene kadar pişirilir. Tuz ve karabiber eklenir, karıştırılır.
Patlıcanlar havlu kağıt ile kurulanır ve çok az yağda teflon tavada her tarafı çevrilerek kızartılır. Ayni islemi patlicanlarin uzerini yaglayarak firinda da kizartabilirsiniz. Düz bir tencereye alınan patlıcanların ortası boydan boya kesilerek açılan oyuğa harcımızı doldurabiliriz. Patlıcanların yarısına yakın su konup, kısık ateşte 30-40 dakika pişirilir. Suyunu çekince ocaktan indirilir.
Son olarak maydanoz ile süslenir.
Soğuk olarak tüketilir.
Afiyet olsun.
İnstagram takip: http://www.instagram.com/gurmedengecme

Haberin Devamı