Siyaset İnce, 2. kez genel başkanlığa aday

İnce, 2. kez genel başkanlığa aday

19.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Daha önce Kılıçdaroğlu ile yarışan Yalova Milletvekili İnce, şubat ayındaki kongrede bir kez daha genel başkanlığa aday olacak. Önceki gün de eski İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal genel başkanlığa adaylığını açıklamıştı

İnce, 2. kez genel başkanlığa aday

CHP’nin 3-4 Şubat’ta düzenlenecek “adalet ve cesaret” temalı 36. Olağan Kurultayı için hazırlıklar sürerken, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce bir kez daha genel başkanlığa aday olacağını açıkladı. İnce adaylığını pazartesi günü kamuoyuna duyuracağını bildirdi
CHP’de başkanlık için adaylığını açıklayan ilk isim eski İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal oldu. Önceki gün Taksim’deki bir otelde basın toplantısı düzenleyen Kocasakal, aday adaylığının bir “vicdan isyanı” olduğunu söylemişti.
“Bu açıklamayı Mustafa Kemal’in bir askeri olarak yapıyorum” diyen Kocasakal, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu hedef alan ifadeler kullanmıştı. Kılıçdaroğlu’nun “defalarca denediğini ancak başaramadığını” iddia eden Kocasakal, “Bunun da bir siyasi bedeli vardır. Referandumda halkın oylarına sahip çıkılamamasının ve o gece gerekenin yapılamamasının faturası masada durmaktadır. Tüm bu nedenlerle ben Ümit Kocasakal olarak şahsen değil ama milyonlarca Cumhuriyet ve Atatürk sevdalısı adına, bu partinin gerçek tabanı ve sahipleri adına CHP Genel Başkanlığı’na adayım” demişti.
İkinci deneme
Kocasakal’ın adaylığını açıklamasının ardından, gözler yeniden başkanlık adaylığı için ismi geçen CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’ye çevrildi. İnce de, dün CHP Genel Başkanlığı için adaylığını, 22 Ocak Pazartesi günü düzenleyeceği toplantıyla kamuoyuna duyuracağını açıkladı.
Partisinin önceki kurultayında da aday olan ancak aldığı oy sayısı Kılıçdaroğlu’nun gerisinde kalan İnce, “22 Ocak Pazartesi günü, saat 12.00’de Ankara’da adaylığımı açıklayacağım. Toplantının yeri henüz belli değil. Toplantı yerini de duyuracağız” ifadelerini kullandı.