Siyaset İnce, genel başkan adaylığını açıkladı

İnce, genel başkan adaylığını açıkladı

23.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıkladı.

İnce, genel başkan adaylığını açıkladı

Adaylık için yeterli imza topladığını, bu nedenle aday adayı değil, aday olduğunu söyleyen İnce, TBMM’deki basın toplantısında özetle şunları söyledi: ;

ORDUMUZ MEŞRU MÜCADELE İÇİNDE: Böyle bir günde CHP’nin genel başkan adaylığıyla ilgili karşınızda olduğum için üzgünüm. Ordumuz kendi güvenliğimizi sağlamak için meşru bir mücadele içindedir. Suriye topraklarından Türkiye topraklarına hava saldırıları yapılıyorsa, terörist sızmalar oluyorsa Türkiye’nin meşru müdafaa hakkı vardır. Allah Mehmetçiklerimizin yardımcısı olsun. Gönlümüz de yüreğimiz de dualarımız da Mehmekçiklerimizle beraberdir.

PARTİ İÇİ TARTIŞMADA YOKUM: Partimiz kurultaya giderken AKP bütün devlet imkanlarıyla saldırırken, gençlik kollarından bu yana CHP’ye hizmet etmiş bir arkadaşınız olarak parti içi tartışmaların hiçbir yerinde olmayacağım. Hayalim özgüveni yüksek bir CHP’dir. Hesap vermesi gerekenler karşısında savunma yapmak, CHP işi değildir. Doğruları söylemek için doğru zamana ve cesur yüreklere ihtiyaç var.

Yeterli imza var

36. Olağan Kurultayımızda CHP Genel Başkanlığı’na adayım. Adayım diyorum çünkü CHP’de genel başkanlığa aday olunmaz, aday gösterilir. Benim de elimde yeterli sayıda imza olduğu için aday adayı değilim, aday gösterildim. İmza toplamaya da devam ediyorum. Bu kurultay sadece kurultay delegelerimizin, sadece CHP üyelerinin değil 80 milyonun kurultayıdır. Ben 3 Şubat’ta 80 milyonu Ankara’ya davet ediyorum. ‘Kaderinize el koyun’ diyorum.

Haberin Devamı

İki dudağı arasında olmamalı

2019’da CHP’nin cumhurbaşkanı adayı, genel başkanın iki dudağı arasında olmamalıdır, tıpış tıpış oy vermemeliyiz. Gönüllü oy kullanmaya gitmeliyiz. Onun için CHP’nin 1 milyon 200 bin üyesinin görüşünün alındığı onların önemsendiği bir tüzük değişikliğini CHP gerçekleştirmelidir. CHP’nin genel başkanı, ‘Partiyi ben yöneteyim, ülkeyi başkası yönetsin’ diyemez, bunu dememelidir.