Siyaset İnce: Kazandığını kabul ediyorum

İnce: Kazandığını kabul ediyorum

25.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, oy verme işleminin tamamlanmasının ardından sandıkların kapandığı 17.00’de YSK önüne gelerek açıklamalarda bulundu.

İnce: Kazandığını  kabul ediyorum

İnce, “YSK üyelerine tavsiyede bulunuyoruz. Görevinizi doğru yapın, kimseden korkmayın. Ne yaparlarsa yapsınlar, kazanacağız. Anadolu Ajansı bu seçimi belirlemeyecek, millet belirleyecek. Sandıkları asla terk etmeyiniz. Milletin hakkını korumak için buradayız” dedi.

Haberin Devamı

İnce, seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından, gazeteci İsmail Küçükkaya’ya yaptığı ilk açıklamasında, “Adam kazandı. Tabii ki adil bir yarış değildi ama kazandığını kabul ediyorum” ifadelerini kullandı. İnce, bugün 12.00’de CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyecek.

Gece boyunca iki kez düzenledikleri basın toplantısında Anadolu Ajansı sonuçlarını “gerçekçi” bulmadıklarını, tablonun farklı olduğunu ifade eden CHP kurmayları, gece 01.00 sıralarında yaptıkları açıklamada ise sonucu kabul eden mesajlar verdi. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan son açıklamasında, “Herkes sonuçları olgunlukla karşılamalı. Seçim sonuçlarında hayal kırıklığı olmaz, mücadele ediyoruz. Her seçim diğer seçimin başlangıcıdır. Seçmenlere teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.