Siyaset 'İnceden inceye ayarları bozuluyor'

'İnceden inceye ayarları bozuluyor'

02.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Muhalefetin cumhurbaşkanlığı sistemini iptal edip eski sisteme dönmek istediğini söyleyen Yıldırım, “Cumhurbaşkanlığı eski sistemde sembolik, hiçbir yetkisi yok. Vaatte ölçüyü kaçırdılar. Peki yetkin yoksa bu sözleri nasıl veriyorsun?” diye sordu.

İnceden inceye ayarları bozuluyor

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce ve Temel Karamollaoğlu’nu eleştirdi. Yıldırım, 24 Haziran seçim mitinglerine dün Elazığ ve Batman ile devam etti. Yıldırım, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

UYKULARI KAÇAR: Elazığ’daki bu muhteşem heyecanı, bu tabloyu görenlerin ayarı biraz bozuldu, varsın bozulsun. İnceden inceye ayarları bozuluyor. Bu coşkuyu görenlerin uykuları da kaçar ha. Türkiye’nin tapusu Gakkoşların elindedir. Bu ülkeyi bölmeye çalışanlar Elazığ’a baksınlar. Elazığ Türkiye’nin teminatıdır. Cumhurbaşkanımıza, Ak Parti’ye, Cumhur İttifakı’na Elazığ sahip çıkıyor. Bu sevgi, bu heyecan bunu gösteriyor.

YALAN, DOLAN HER ŞEY VAR: Şimdi adaylar birer birer çıktılar meydana. Vaatler, yalan, dolan herşey var. Gırla gidiyor gırla. Şimdi diyor ki, CHP adayı Muharrem Bey (yuh sesleri) ‘Ben iş başına gelirsem, yerli araba yapımını durduracağım. Kanal İstanbul’u iptal edeceğim.’ Daha ne vaatler, ne vaatler. Vaat işinde ölçüyü, ayarı öyle kaçırdılar ki, neredeyse ‘Sağ elinize güneşi vereceğim, sol elinize de ayı vereceğim’ diyecekler. Peki bütün bunları söylüyor da, Genel Başkanları ne diyor? Diyor ki ‘Biz bu seçimi kazanırsak, cumhurbaşkanlığı sistemini iptal edeceğiz, eski sisteme döneceğiz’. Peki eski sistemde ne var, başbakanlık var, parlamenter sistem var. Cumhurbaşkanlığı eski sistemde sembolik, hiçbir yetkisi yok. Peki senin yetkin olmadığı halde bu sözleri, bu vaatleri nasıl veriyorsun kardeşim? Gakkoşlar sormaz mı? 16 Nisan belli ki bunlara ağır gelmiş, halk oylamasını halen hazmedememişler. Madem hazmedemediniz, işte 24 Haziran, bir ders daha verelim mi bunlara?

Haberin Devamı

FETÖ, TİKA’DAN NEFRET EDER: Muharrem İnce, ‘TİKA’yı kapatacağım’ diyor. TİKA dediğin kuruluş FETÖ’nün en fazla nefret ettiği kuruluştur. Ne yapıyor TİKA, Saraybosna’da Sırpların yıktığı köprüleri yapıyor, içme suyu getiriyor, tarihi mirasımızı ihya ediyor, onarıyor. Peki senin tarihine, geçmişine hiç mi saygın yok? 25 ülkede bizim bayrağımızı dalgalandıran, garip gurebaya yardım eden Türkiye’nin tanıtımını yapan bu kuruluşu da kapatmaya mı karar verdin? Hiç merak etme bu millet buna müsaade etmez.

BUNLAR GİDER TERSİNE: (SP Cumhurbaşkanı adayı Karamollaoğlu’nu kastederek) Birisi de çıkmış diyor ki, ‘Hızlı tren gelirse Sivas’ta göç olur’ diyor. Akla bak akla, bir asır öncesinde kalmış. Millet gider Mersin’e, bunlar gider tersine. Bakıyorsunuz geriyi işaret ediyorlar, hiç ileriyi işaret eden yok.

Haberin Devamı

GERİSİ TEFERRUAT: Bazıları diyor ki ‘niye ittifak yaptınız.’ Ülkemizin ne büyük tehdit altında olduğunu görüyorsunuz. Güneyimizde oynanan oyunları görüyorsunuz, dost bildiğimiz ülkelerin PKK uzantısı YPG/PYD örgütleri ile ne işler çevirdiklerini biliyorsunuz. Mesele memleket meselesi olunca ‘gerisi teferruat’ diyoruz. Gücümüzü birleştireceğiz, her yerde bir olacağız.

BATMAN’A DENİZ GELİYOR: Batman’a 15 bin kişilik yeni stadyum yapacağız. Ilısu Barajı bitmek üzere. Baraj bittiğinde ülkemize 1.5 milyar dolar katkı sağlayacak. Batman’a deniz geliyor, deniz.

İnceden inceye ayarları bozuluyor

Ağar da destek verdi

Elazığ, Ak Parti’nin seçimlerde “tulum” çıkardığı illerden. Elazığ, 24 Haziran seçimlerinde milletvekili sayısını bir artırarak beş ismi Meclis’e gönderecek. 1 Kasım seçimlerinde dörtte dört çıkaran Ak Parti 24 Haziran seçimleri için eski milletvekilleri sırasıyla Metin Bulut (1. sıra), Sermin Balık (2. sıra) Zülfü Demirbağ (4. sıra), eski Bakan Mehmet Ağar’ın oğlu iş adamı Zülfü Tolga Ağar’ı (3. sıra) ile iş adamı ve Amatör Spor Klüpleri Federasyonu Başkanı Şahin Şerifoğlu’nu (5. sıra) aday gösterdi. Yıldırım’ın mitingine oğlu Tolga Ağar’a destek vermek için gelen Mehmet Ağar da katıldı. Ağar, Yıldırım ve milletvekili adaylarıyla sahneye çıkarak halkı selamladı.