Estetik İnci gibi dişlere sahip olmanın yolları

İnci gibi dişlere sahip olmanın yolları

13.03.2018 - 11:52 | Son Güncellenme:

İnci gibi parıldayan bembeyaz dişler herkesin hayali değil mi? Fakat ne yapılırsa yapılsın istenilen beyazlığa tam anlamıyla ulaşılamıyor. Nerede yanlış yapıyorsunuz? İşte cevabı....

İnci gibi dişlere sahip olmanın yolları

İnsan fizyolojisinin yapısı gereği hiçbir dişin doğal rengi bembeyaz olamaz. Böyle bir düşünce hayalden ibarettir. Her kemik gibi dişler de beyaz değil, kemik rengi olarak da tabir edilen kırık beyaz-krem renkleri arasında bir renktedir. Ancak sonradan yapılan müdahalelerle dişin rengi değişebilir. Bu olguyu bilerek hareket etmeli, bembeyaz olmayan dişler daha az sağlıklı ya da yeterince temizlenmemiş olarak düşünülmemelidir.

Haberin Devamı

Önce doğal yöntemler

Diş beyazlatma hususunda kimyasal yöntemler olsa da öncelik doğal yöntemlere verilmelidir. Beyazlatma denildiğinde akıllara ilk gelen şey şüphesiz ki karbonattır. Düzenli kullanımda karbonat uygulanan bölgede beyazlama görülür. Ayrıca bu etkinin arttırılması için, karbonatı su yerine limonla açmanız tavsiye edilir. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra 1 çay kaşığı karbonatı birkaç damla limon ile karıştırarak diş fırçanızla dişlerinize macun gibi uygulayın; birkaç dakika sonrasında ağzınızı durulayın. Karbonat güçlü bir madde olduğundan sık kullanım neticesinde dişlerinizi aşındırabilir. Bu işlemi haftada 1 kez uygulamanız yeterli olacaktır.

Çilek hem lezzetli hem de etkili

Çilek enfes lezzetinin yanında tam bir doğal diş beyazlatıcıdır. Ezdiğiniz çilek ile dişlerinizi temizleyebilirsiniz. Ezdiğiniz çilekleri diş fırçanızla alıp dişlerinizi birkaç dakika boyunca fırçalayın. Sonrasında ağzınızı suyla temizleyin. Bu işlem her akşam uygulanabilir.

Haberin Devamı

Muzu yedikten sonra kabuğunu atmayın

Muzun faydaları saymakla bitmez. Peki kabuğu? Muzun kabuğunda bulunan potasyum dişlerinize zarar vermeden renginin açılmasını sağlar. Kabuğun iç tarafını dişlerinize sürün. Bu hareketi yaparken oldukça nazik olmak önemlidir. Zira diş minesi çok hassas bir yüzeye sahiptir. Birkaç dakikanın ardından ağzınızı suyla temizleyebilirsiniz.

Kimyasal işlemler

Doğal yolları denediniz ve ulaştığınız beyazlık hâlâ sizi tatmin edecek düzeyde değil. İşte bu noktada artık kimyasal işlemlere başvurmak gerekiyor. İlk olarak ekstra beyazlatıcı diş macunları işinizi görecektir. İçeriğinde bulunan maddeler neticesinde zamanla dişlerinizdeki lekelerin renginin açıldığını göreceksiniz.

En iyisini diş hekiminiz bilir

Kendi başınıza deneyebileceğiniz yöntemlerden bahsettik. Burada önemli olan husus diş sağlığınıza zarar vermeden istediğiniz beyazlığı yakalamaktır. Dolayısıyla kimyasal yöntemlere başvuracaksanız diş hekiminizin yönlendirmesiyle hareket etmeniz en doğrusu olacaktır. Hekiminiz sizi muayene ettikten sonra dişlerinizin durumuna göre kendisi kimyasal bir beyazlatma işlemi uygulayabilir ya da ev tipi beyazlatma adı verilen yöntemi tavsiye edebilir.

Haberin Devamı

Her şeyin başı bakım

Dişlerinizin beyaz olması için bu yöntemlerden faydalanabilirsiniz. Fakat tüm bu işlemlerin dışında dikkat etmeniz gereken bir husus daha vardır. Dişlerinizin rengini nasıl koruyacağınız en az beyazlatma kadar önemlidir. Günlük yaşantınızda tükettiğiniz çay, kahve, sigara gibi ürünler zaman içinde dişlerinizde lekelere sebebiyet verir. Bu ürünleri tükettikten hemen sonra dişleri fırçalamak, verilen zararı minimum düzeye indirecektir. Düzenli diş fırçalama ve diş ipi kullanma alışkanlığını kazandığınızda dişlerinizin beyazlığını muhafaza edebileceğinizi göreceksiniz.

Yazarlar