Cadde İngiliz aktör Colin Firth, İtalyan vatandaşı oldu

İngiliz aktör Colin Firth, İtalyan vatandaşı oldu

24.09.2017 - 15:25 | Son Güncellenme:

Birleşik Krallık'ın, Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılması (Brexit) kararına karşıtlığıyla bilinen Oscar ödüllü İngiliz aktör Colin Andrew Firth, İtalya vatandaşlığına geçti.

İngiliz aktör Colin Firth, İtalyan vatandaşı oldu

Brexit sürecindeki Birleşik Krallık'ta, Avrupa Birliği üyesi bir ülkenin pasaportunu alanlar arasına Colin Firth de katıldı. İtalyan film yapımcısı Livia Giuggioli ile evli olan Oscar ödüllü aktör, "eş durumundan" İtalya vatandaşlığına geçti.

Haberin Devamı

İtalya İçişleri Bakanlığı, Firth'in vatandaşlık aldığını doğruladı. Bakanlık açıklamasında, Colin Andrew Firth'ten, "Oscar kazanan çok ünlü aktör" şeklinde söz edildi.

Mevcut belirsizliklerin kararında etkili olduğunu belirten 57 yaşındaki aktör, "İtalya ile 20 yıldan uzun süredir bağım var. Burada evlendim, 2 çocuğum da Roma'da doğdu" dedi.

Birleşik Krallık vatandaşlığını da muhafaza eden Frith, Brexit kararını "beklenmedik büyüklükte bir felaket" şeklinde nitelendirmişti.

Dünyaca ünlü oyuncu, Birleşik Krallık Kralı 6'ncı Geroge'u canlandırdığı 'Kralın Konuşması' filmi ile 2011 yılında "En İyi Aktör" Oscar'ını kazanmıştı.