Dünya İngiltere’de yeni lider kim olacak?

İngiltere’de yeni lider kim olacak?

26.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İngiltere Başbakanı Theresa May’in görevinden istifa edeceğini duyurmasının ardından, ülkede yeni başbakanın kim olacağı tartışmaları devam ediyor. Muhafazakâr Parti’den başbakanlık için aday olduğunu resmen açıklayan isim sayısı 5’e yükselirken, gözler yeni adaylara çevrildi.

İngiltere’de yeni lider kim olacak

Muhafazakâr Parti liderliği ve başbakanlık için adaylığını duyuran isimler arasında, Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, Sağlık Bakan Yardımcısı Matt Hancock, Uluslararası Kalkınma Bakanı Rory Stewart, Eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson ve İş ve Emeklilik Devlet Sekreteri Esther McVey bulunuyor. Dün adaylığını açıklayan Hancock, yaptığı açıklamada, Brexit’in çözümü için genel seçime gidilmesinin ülkede bir yıkıma neden olacağını belirterek, bunun muhalefetteki İşçi Partisi’ni güçlendireceğini savundu. Hancock ayrıca, partinin geçici değil kalıcı bir lidere ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Muhafazakâr Parti’nin liderlik seçimlerini Haziran ayı sonunda yapması değerlendiriliyor. May, başbakanlık ve parti liderliği koltuğunu 7 Haziran’da bırakacak.

Yazarlar