Dünya İngiltere’nin B Planı Norveç modeli olabilir

İngiltere’nin B Planı Norveç modeli olabilir

09.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İngiltere’nin Avrupa Birliği ile (AB) Brexit konusunda yaptığı anlaşmanın parlementonun onayını alamaması durumunda ikinci seçenek olarak “Norveç modeli” uygulanabilineceği bildirildi.

İngiltere’nin B Planı Norveç modeli olabilir

İngiliz Kabinesi’nden Çalışma ve Emeklilik Bakanı Amber Rudd’un görüşüne göre, ortaya atılan diğer alternatiflerdense, şu anda var olan Brexit planının en iyi seçenek olduğu belirtildi. Rudd, buna karşın planın parlemento tarafından onaylanmaması halinde, Norveç’in “AB üyesi olmamasına rağmen Avrupa Ekonomik Bölgesi’nin bir parçası olması” durumuna yakın bir modelin bundan sonraki en iyi seçenek olduğunu aktardı.

Haberin Devamı

Böylelikle ortak pazarın bir parçası olunacağının altını çizen Rudd, Birleşik Krallık Başbakanı Theresa May’e Brexit planında arka çıkmasına rağmen, “B planı” ifadesini ilk defa öneren bakandı. Rudd, ikinci bir referandum da dahil her şeyin mümkün olabileceğini söyleyerek, buna karşı bir planla hazırlıklı olunması gerektiğini savunmuştu. Parlamento Başbakan Theresa May’in vardığı anlaşmayı 11 Aralık’ta oylayacak. Anlaşmanın onay almasının oldukça zor olduğu ifade ediliyor.