Ekonomi İnşaat ve makine odaklı 2.400 sözleşme imzaladı

İnşaat ve makine odaklı 2.400 sözleşme imzaladı

27.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Garanti Leasing Genel Müdürü Ünal Gökmen, yaptıkları her üç leasing işleminden birinin iş ve inşaat makinesi olduğunu belirterek, “Makineler de öncelikli finansman sağladığımız ürün grupları oldu. 2017 yılında 2.400 sözleşme imzaladık” dedi.

İnşaat ve makine odaklı 2.400 sözleşme imzaladı

Leasing sektörü 2017 yılını, yıl içerisindeki beklentiler ile paralel şekilde 6.2 milyar dolar yeni işlem hacmi ile tamamladı. Sektörde en yüksek pay yüzde 27 ile iş inşaat sektörünün oldu. Gayrimenkulun payı 2017’de yüzde 20’lere geriledi. Enerji yatırımlarının büyük pay sahibi olduğu ‘diğer makine ve ekipmanlar’ ürün grubu yüzde 20 paya sahipken, tekstil ve metal işleme ürün grupları da yüzde 7 civarında gerçekleşti. İşlem hacminin yüzde 80’i makine ile ilgili ürün gruplarından oluştu. Garanti Leasing Genel Müdürü Ünal Gökmen, 2017 yılını değerlendirdi ve 2018 beklentileri konusunda sorularımızı yanıtladı.

Haberin Devamı

Leasing sektörü ve kurumunuz 2017 yılını nasıl bir performansla geçirdi? 2017 yılında toplam kaç sözleşme ve işlem hacmi yarattınız? 2018 yılı hedefiniz nedir?

2017 yılını Garanti Leasing açısından değerlendirdiğimizde, sektörde lider olan iş ve inşaat makinelerinin Garanti Leasing’teki payının sektör ortalamasından daha yüksek, yaklaşık %36 olduğunu görüyoruz. Yani, yaptığımız her üç işlemden biri iş ve inşaat makinesi… Jeneratör, enerji yatırımları, üretim hatları gibi makineleri içeren “Diğer Makine ve Ekipmanlar” ürün grubu, tekstil makineleri ve metal işleme sektöründe kullanılan makineler de 2017 yılında Garanti Leasing’in öncelikli finansman sağladığı ürün grupları oldu. Garanti Leasing, 2017 yılında 2.400’ün üzerinde sözleşme imzaladı. 2018 yılında da yine makine ile ilgili ürün gruplarına odaklanmaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

İnşaat ve makine odaklı 2.400 sözleşme imzaladı

Teknolojik altyapı için çok ciddi yatırım yaptık

Sektördeki diğer kurumlardan farklı olduğunuzu düşündüğünüz hizmet ve uygulamalarınız nedir?

Garanti Leasing, kurulduğu günden bu yana teknolojik alt yapısını geliştirmek için çok ciddi yatırımlar yapmış bir şirket. Bu yatırımların hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyeti açısından rekabet avantajı sağlayan önemli bir unsur olduğunu düşünüyoruz. Teknolojinin yanısıra İnsan Kaynağımıza yaptığımız yatırımın da hizmet kalitesinde rekabet avantajı sağlamak açısından önemli olduğunu belirtmeliyim. Garanti Leasing, farklı mal grupları ve farklı sektörlerde çok deneyimli, bilgi birikimi ve teknik bilgisi yüksek bir ekibe sahiptir.

Bunun dışında Garanti Leasing için müşterilerimizin memnuniyetini sağlamak, her zaman onlara destek olmak çok önemli... Bu alanda uzun zamandır büyük bir disiplinle ‘Müşteri İlişkileri Yönetimi’ yapıyoruz. Müşterilerimize işlem sonrası uyguladığımız memnuniyet anketleri ile memnun olunmayan alanları tespit ederek bu süreçlere yoğunlaşıyoruz. Yüksek tavsiye skorumuz ve müşteri memnuniyetimiz, ciddiyetle takip ettiğimiz en önemli yol haritamız.

Son olarak, müşteri taleplerine çözüm üretirken, hızlı, pratik ve çevik olmamız en önemli avantajlarımız arasında sayılabilir. Kredilendirme sürecinde çok hızlıyız. İstediğimiz bilgi ve belgeleri temin ettiğimiz firmalarda kredi kararını çok kısa bir süre içerisinde bildirmiş oluyoruz.

Haberin Devamı

Büyümeye ve yatırıma destek

Özellikle fokuslandığınız bir sektör var mı? Buna yönelik ne tip ürün ve hizmet sunuyorsunuz?

Garanti Leasing, ağırlıklı olarak iş ve inşaat, tekstil, metal işleme gibi makine ile ilgili olan ürün gruplarının finansmanına odaklanıyor, büyümeyi ve yatırımı destekliyor. İş ve inşaat makineleri leasing sektöründe %27 ile en yüksek işlem hacmine ve paya sahip segment… Kamu yatırımları, yol, alt ve üst yapı çalışmaları, büyük projeler düşünüldüğünde önümüzdeki dönemde bu alanda büyüme bekliyoruz. Bu nedenle, daha fazla yatırımcıya ulaşmak için biz de Garanti Leasing’in iş makineleri ile ilgili paketlerini 2018 yılı başında yeniledik ve çeşitlendirdik. Yeni oluşturduğumuz paketlerden beş adedi iş ve inşaat sektörüne ait… Yenilenen paketlerimiz ile hem müşterilerimize sunduğumuz kolaylıkları ve avantajları artırarak müşteri memnuniyetini artırmayı hem de iş hacmimize katkı sağlamayı amaçlıyoruz.

Haberin Devamı

İnşaat ve makine odaklı 2.400 sözleşme imzaladı

Bunun dışında makine ile ilgili satın alma, ithalat, sigorta gibi tüm operasyonel işlemleri Garanti Leasing olarak biz bu konuda uzman ekiplerimizle takip ediyoruz ve sonuçlandırıyoruz. Aynı zamanda müşterilerimiz finansman şirketlerinin mevzuat danışmanlığından da faydalanabiliyorlar. Yani yatırımcının herhangi bir ülkeden aldığı bir ekipmanla ilgili tüm işlemler, profesyonel ekipler tarafından yönetiliyor.

Müşterileriniz size hangi kanallardan ulaşıyor (anlaşmalı banka, temsilcilik, on-line platformlar vb)

Garanti Leasing, Türkiye genelinde hizmet veren, en yaygın şube sayısına sahip olan leasing şirketlerinden biri… Garanti Leasing şubeleri dışında müşterilerimiz bize Garanti Bankasının şubelerinden de yönlenebiliyorlar, satıcılarla olan işbirliklerimiz çerçevesinde bizlere ulaşabiliyorlar. Çağrı merkezimiz, web sitemiz ve sosyal medya kanallarımız da ulaşılabileceğimiz alternatif kanallar…