Siyaset 'İnşallah ittifakta biz de yer alacağız'

'İnşallah ittifakta biz de yer alacağız'

22.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, dün partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, seçim ittifaklarının yasal hale getirilmesini başından beri dile getirdiklerini söyledi.

İnşallah ittifakta biz de yer alacağız

Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde gündeme ilişkin her şeyi konuştuklarını anlattı. Erdoğan’ın ittifak konusunda çok samimi olduğunu söyleyen Destici, “Ak Parti-MHP ittifakına nasıl bir çerçevede dahil olacaksınız?” sorusu üzerine, seçim ittifakına ilişkin üç formül olduğunu belirterek, “Bunlardan hangisiyle gireceğimize ittifakın içinde olan diğer siyasi partilerimizle de görüşerek, istişare ederek hep birlikte karar vereceğiz” dedi.

Haberin Devamı

“Ak Parti listelerine isim vermeniz söz konusu mu?” sorusuna Destici, ittifakla ilgili görüşmelerin, çalışmaların problemsiz, olumlu bir şekilde devam ettiği yanıtını verdi. BBP’nin bu ittifakı çok değerli bulduğunu ve önemsediğini vurgulayan Destici, “BBP ittifakın yanındadır. İnşallah görüşmelerimiz olumlu bir şekilde seyretmektedir. BBP de bu ittifakın içinde yer alacaktır” diye konuştu.

‘SP’yi de arzu ederiz’

Destici, Saadet Partisi’nin de bu ittifakın içinde yer almasını ciddi anlamda arzu ettiklerini söyledi. Destici, “Her fırsatta öneriyorum. Daha zamanımız var” dedi.