Ekonomi ‘İnsanın psikolojisini çözen başarılı olur’

‘İnsanın psikolojisini çözen başarılı olur’

14.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Marka Konferansı, 13-14 Aralık tarihleri arasında düzenleniyor. Marka 2017, hayatın en önemli dönüm noktalarından ‘18 yaş halini’ konferans deneyimine taşıyor. 2 gün boyunca 18 saat sürecek 42 oturumda, başarılarıyla gündeme damga vuran 62 konuşmacının sahne alacağı konferansın moderatörü, 18 yıldır olduğu gibi marka filozofu olarak da tanınan BJ Cunningham.

‘İnsanın psikolojisini çözen başarılı olur’

Marka 2017’nin birinci gününde İskoçya’da kurduğu Social Bite restoran zinciriyle evsizlere iş ve yemek olanağı sunan Josh Littlejohn vardı. Littlejohn, “Geçtiğimiz hafta sonu Edinburg’da düzenlediğimiz etkinliğe 9 bin kişi katıldı. Buz gibi soğukta, geceyi açık havada uyuyarak geçirdiler. Biz de evsizler için yaklaşık 20 milyon TL bağış topladık.

Haberin Devamı

Evsizlere yardım

Türkiye’de 40 binin üstünde çocuğun sokakta yaşadığını öğrendim. Yalnız İstanbul’da, yüzde 40’ı kadın olmak üzere 10 bin evsiz varmış. İş birliği yaparsak, güçlerimizi birleştirirsek, dünyayı dönüştürebileceğimize inanıyorum” dedi.

Sosyal pazarlama ajansı Social Chain’i 18 yaşının enerjisiyle kuran Steven Bartlett de konferansın ilk oturumunda yer aldı. Başarının yolunun insanlara kulak vermekten, onları tanımaktan geçtiğini söyleyen Bartlett, “Sosyal medyada başarının adı insan psikolojisi. Oluşturduğunuz içeriklerde bu psikolojiyi anlayarak dozunda duygu kullanmak, markaları ve fikirleri kolaylıkla viral hale getirmenizi sağlıyor. Dünyanın dört bir yanından yaş ortalaması 21 olan 160’dan fazla ekip arkadaşımla sürekli üretiyoruz. Bugün 497 sosyal medya kanalı, 391 milyon takipçi ve aylık 5.2 milyar video izlenmesiyle dünyanın en büyük sosyal medya ajansıyız” dedi.

Haberin Devamı

İş dünyasına 18 yaş aşısı

Marka 2017’yi düzenleyen Yürekli Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Yürekli Şengör ise, “Bu yıl karşınıza 18. yaşında rüştünü ispat etmiş bir Marka Konferansı ile çıkıyoruz.

18 yaş bizim için çok önemli. Çünkü 18 yaşında olma hali, hayatımızda önemli bir mihenk taşı. 2018’in iş dünyası için fırsatlarla dolu bir yıl olacağını öngörüyoruz. İşte bu 18 yaş halinin, 18 yaş kafasının, önümüzdeki dönemde hepimiz için bir itici güç olmasını hedefliyoruz” diye konuştu.