Ekonomi Instagram’dan ‘çek’ildiler

Instagram’dan ‘çek’ildiler

26.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Instagram’dan ‘çek’ildiler

Fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram’ın kurucuları Kevin Systrom ve Mike Krieger, istifa etti. İki yönetici birkaç hafta içinde firmayı bırakmayı planlıyor. İstifa kararlarında Instagram’ı satın alan Facebook’taki sorunları gerekçe gösterdiler. Facebook, Instagram’ı 2012 yılında 1 milyar dolara satın almıştı.

Haberin Devamı

Yeni girişim yolda

New York Times’ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Instagram’ın CEO’su Systrom ve CFO’su Krieger, Instagram ve Facebook’un lider takımına ayrılacaklarını pazartesi günü bildirdiler. Systrom ve Krieger, ayrılıkları için tam bir gerekçe sunmadılar, Instagram’dan ayrıldıktan sonra bir süre dinleneceklerini belirttiler. Systrom 34, Krieger ise 32 yaşındı. 2010 yılından beri birbirlerini tanıyorlar. Tanıştıktan bir süre sonra Systrom’un yazılım projesini geliştirdiler. Bir süre sonra bu proje Instagram haline geldi. Bugün bir milyardan fazla kullanıcısı var.

İki yönetici de “yeni bir sayfa için hazırız” derken, yeni bir proje geliştirebileceklerinin sinyalini verdiler. Systrom, “Biraz kendimize izin vererek yeniden merakımızı ve ilgimizi çecek şeyleri keşfetmek istiyoruz. Yeni şeyler kurmak bizim görevlerimizden ayrılmamızı gerektiriyor. Bize neyin ilham vereceğini ve dünyanın neye ihtiyacı olduğunu anlamak için bu gerekiyor. Yapmak istediğimiz bu” dedi.

Haberin Devamı

Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg ise, Instagram’ın kurucularına en iyi dileklerini ileterek, onların yeni şeyler kurduklarını görmeyi dört gözle beklediğini kaydetti. Ancak bu iki kurucunun ayrılması Instagram’la ilgili soruların yükselmesine neden oldu. Özellikle Facebook’un 14 yıllık tarihinde yüzleştiği en büyük kriz döneminde. Facebook daha önce satın aldığı WhatsApp’ın da kurucusunu kaybetti. Nisan ayında Jan Koum da görevini bırakmıştı. -EKONOMİ SERVİSİ