Teknoloji Instagram Hikayelerinde ekran görüntüsü alanlar karşı tarafa bildirilmeyecek

Instagram Hikayelerinde ekran görüntüsü alanlar karşı tarafa bildirilmeyecek

15.06.2018 - 11:43 | Son Güncellenme:

Instagram, kullanıcıların birilerinin Hikayelerinde ekran görüntüsünü alındığında karşı tarafın bunu görmelerine izin verecek özelliği test ettmediğini doğruladı. Şirket, daha önce bu özelliği test ettiğini ve bazı kullanıcıların ekran görüntüsünü almaya çalıştıklarında uyarı alacağını söylemişti.

Instagram Hikayelerinde ekran görüntüsü alanlar karşı tarafa bildirilmeyecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Facebook, Instagram'da huzur içinde birilerini izleyebilmeniz için büyük bir karar verdi. Insagram, insanların Hikayelerinde tartışmalı bir özelliği bitirdi. Instagram, kullanıcıların birilerinin Hikayelerinde ekran görüntüsünü alındığında karşı tarafın bunu görmelerine izin verecek özelliğin deneme süresinin sonunda bittiğini doğruladı.

Şubat ayında Instagram, bir kullanıcının Instagram Hikayesinin ekran görüntüsünü aldığında bazı kullanıcıları uyarmaya başladı. Instagram'da ekran görüntüsü alınca karşı tarafa bildirim gideceği haberi kullanıcıları panikletti. Popüler sosyal medya uygulaması Instagram, hikayelerde ekran görüntüsünün alınması durumunda kullanıcıları bilgilendiriyordu. Bir pop-up görünüyor ve "Bir sonraki ekran görüntüsünü veya ekran kaydını aldığınızda, hikayeyi gönderen kişi görebilecek." diyordu.

Haberin Devamı

Instagram, denemenin resmi olarak bittiğini doğruladı ve özellik herkesin kullanımına sunulmayacak.

Bununla birlikte, hala Instagram Hikayeleri hakkında dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar var. Örneğin, bir kişi hala Hikayelerini kimlerin izlediğini görebilir. Bu yüzden sapıklara maruz kalabilirsiniz. Ayrıca, Instagram'da DM'lerin ekran görüntüsünü alırsanız kullanıcılar bilgilendiriliyor.

Instagram'ın burada doğru kararı verdiğini düşünüyor musunuz? Yorumlarda bize bildirin.