Ekonomi İnternet güvenliği için diyalog köprüsü

İnternet güvenliği için diyalog köprüsü

22.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Google Türkiye, çocukların bilinçli internet kullanımının geliştirilmesi ve nesiller arasındaki dijital diyaloğun güçlendirilmesine yönelik ‘İnternot olmaya var mısın?’ platformunu hayata geçirdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın himayesi ve BTK işbirliği ile hayata geçirilen proje ile dijital çağın çocukları ile ebeveynler arasında bir diyalog köprüsü kurulması hedefleniyor.

İnternet güvenliği için diyalog köprüsü

Çocukların dijital vatandaşlık ve güvenlik konusunda bilinçlenerek çevrimiçi dünyayı güvenle keşfedebilmeleri ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine yönelik ‘Internot olmaya var mısın?’ projesinin bir diğer önemli hedefi ise dijital çağa doğan 6-12 yaş grubu çocukların yanı sıra ailelerine ve öğretmenlerine de ulaşılarak nesiller arasında var olan dijital diyaloğun güçlendirilmesini sağlamak.

Haberin Devamı

Fırsat eşitliği lazım

Tanıtım toplantısına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, “Türkiye’de her 10 kişiden 7’si aktif internet kullancısı ve bu rakam ilerleyen teknoloji ile birlikte her geçen gün artıyor. Başta çocuklar ve gençler olmak üzere tüm internet kullanıcılarının yurt içinde eşit şartlar altında internet hizmetinden yararlanabilmesi, fırsat eşitliği açısından olmazsa olmazımız. Ayrıca internet kötü amaçlı kullanımlara da zemin hazırlıyor” dedi.

İnternet güvenliği için diyalog köprüsü

‘Destek veriyoruz’

BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu da, BTK olarak özel sektör ve kamu kuruluşları fark etmeksizin, güvenli internet ve özellikle çocuklar için yapılan çalışmaları desteklemekten ve gerektiğinde her türlü iş birliğini yapmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Karagözoğlu, ‘İnternot’ etkinliğinin de bu iş birliklerinden biri olduğunu aktardı.