Ekonomi İnternette kitap fuarı sürüyor

İnternette kitap fuarı sürüyor

20.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

İnternette kitap fuarı sürüyor

Yoğun ilgi nedeniyle trafiği bile kilitleyen kitap fuarı sona erdi ancak internetteki online kitap satış sitelerinde indirimli kitap şenliği sürüyor. Fuardaki indirimi kaçıranlar için online kitap satış platformlarında yüzde 30 ila yüzde 70 arasında indirim var.

Haberin Devamı

Satılan kitaplar içinde edebiyattan bilime, kişisel gelişimden çock kitaplarına kadar birçok kitap türü bulunuyor. Online kitap platformları belirli fiyatların üzerinde alışveriş yapanlara da kargoyu ücretsiz sağlıyor.

Sanal kitap fuarı

Online kitap satış sitesi idefix, 16. Sanal Kitap Fuarı’nı başlattı. Yüzde 60’a varan indirimlerle düzenlenen sanal kitap fuarı 31 Aralık’a kadar devam edecek. Birçok yazarın imzalı kitaplarının da yer alacağı sanal kitap fuarında yazarlarla gerçekleştirilen röportajlar okuyucularla buluşacak.

Kitapyurdu.com da yüzde 10’dan yüzde 70’e varan indirimlerle kitap satan bir platform. Ucuza kitap sahibi olmak isteyenler platformda bulunan ‘kelepir kitap’ bölümüyle yüzde 50 ila 90 indirimle kitap satın alabiliyor. Kitapyurdu, sosyal medyada her hafta düzenlediği anket ile dört kitaptan en fazla oy alan kitabı belirli süreliğine yüzde 50 indirimli satışa sunuyor.

Haberin Devamı

Online kitap platformu Babil ise, yüzde 25 ila yüzde 50’ye varan indirimlerle kitap satışı gerçekleştiriyor. Babil, ‘haftanın fırsatı’ isimli köşesinde ise her hafta belirlediği kitap setlerini yüzde 40 ila 50 arasında değişen indirimlerle müşterilerine sunuyor.

611 bin kişi ziyaret etti

Bu yıl ‘Hayatı Edebiyatla Kuşatmak’ temasıyla gerçekleştirilen 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nı, okullarıyla birlikte ziyaret eden öğrenci sayısı geçen yıla göre yüzde 11 artışla 183 bin 755 oldu. TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ’den yapılan açıklamaya göre, 611 bin 444 kişi fuarı ziyaret etti.